Hovedinnhold

Begge danserne overbeviste i siste dans

Full pott!

Vinneren kåres snart!

KJEMPER MOT HVERANDRE I KVELD: Susann Goksør Bjerkrheim og Kristian Ødegård. Foto: Mattis Sandblad Foto:
KJEMPER MOT HVERANDRE I KVELD: Susann Goksør Bjerkrheim og Kristian Ødegård. Foto: Mattis Sandblad Foto:
(VG Nett) Kristian Ødegård (32) ligger i tet i finalen etter siste dans.

Denne saken handler om:

Også den siste dansen slo an hos dommerne. Ødegård fikk frem superlativene hos dommer Trine Dehli Kleve.

- Dette hadde bare alt! Dansen, underholdningen, looken og showet. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. En fantastisk avslutning. Megabra!

Og resten av dommerne var enige, Ødegård fikk ti av samtlige fire - årets høyeste poengsum.

I sin siste freestyle entret Susann Goksør Bjerkrheim danseguvlet i håndballkostyme - som snart ble revet av til fordel for en elegant kjole.

Det var nok til å få Cecilie Brinck Rygel til å felle en liten tåre.
- Dette var elegant nok i massevis. Jeg sitter her og griner, jeg. Det er storartet dansing fra ende til annen, sier hun.

Selv om også Goksør Bjerkrheim fikk 40 poeng ligger hun fortsatt fire poeng bak Ødegård. Nå er det seerne som bestemmer.

Andre dans

Etter en nesten prikkfri første dans, fikk Ødegård også skryt for sin andre dans - samba. Han leder nå med fire poeng på Goksør.

- Ja, nå er du adskillig nærmere pokalen som står der borte. Det var fantastisk det du presterte. Sambaen var perfekt, den, sier Trond Harr, men gir "bare" ni på poengskalaen.

Ødegård endte på 37 poeng for sambaen.

Susann Goksør endte på 35 poeng for sambaen, men fikk svært gode tilbakemeldinger av dommerne.

- Det må ha vært kjempemorsomt for deg. Du er et fantastisk konkurransemenneske, og du er den som har hatt størst stigning i denne konkurransen, sier dommer Trine Dehli Kleve.

Første dans

Kristian Ødegård åpnet kveldens show med en engelsk vals. Sammen med partneren Alexandra Kakurina høstet han stor skryt fra dommerne.

- Dette var bra, veldig bra. Ingenting å trekke, sier dommer Tor Fløysvik og gir karakter ti.

Samlet fikk paret hele 38 poeng for sin første dans.

Leder med to poeng

Susann Goksør og partneren Asmund Grindaker fikk også skryt for sin første opptreden.

- Dette var en finaledans verdig. Det var den beste dansen din - du har virkelig satt et verdig punktum så langt i konkurransen, sier Trond Harr - og gir ni poeng.

Etter den første dansen leder Kristian Ødegård med to poeng på Goksør.

God stemning

Publikum har begynt å ankomme studioet i Nydalen, og stemningen er til å ta og føle på før kveldens finale.

Programmet begynner straks, og de to finalistene kommer til å få mye støtte fra publikum.

Alle de tidligere deltagerne åpnet showet med hver sin lille dans og sitter i salen under hele showet: Christer Torjussen, Jeanette Roede, Ingar Helge Gimle, Eirik Newth, Trude Mostue, Elisabeth Andreassen, Steffen Tangstad og Tone Damli Aaberge.

Susann Goksør Bjerkrheim får også støtte fra ektemannen Svein Erik Bjerkrheim.

Gruer seg

Kristian Ødegård (32) tapte stein-saks-papir-konkurransen mot Susann Goksør Bjerkrheim (36). Dermed må han åpne finaleballet i kveld.

Kristian Ødegård og dansepartneren Alexandra Kakurina er første par ut på parketten i kveldens avgjørende oppgjør i «Skal vi danse?» på TV 2. De to åpner med engelsk vals til «True Love».

«Dette er nok den av de tre dansene jeg gruer meg mest til. Kombinert med at det er den første dansen for kvelden, så ser jeg også på valsen som den mest teknisk utfordrende for min del. Dessuten synes jeg at Susann og Asmund har en mye finere vals-låt enn oss. Og alt spiller jo inn i en finale», skriver Kristian i bloggen sin på TV 2s nettsider.

Kristian skriver at han føler seg mye tryggere på sambaen. Og han gleder seg til freestyle-dansen - som er helt ny. Den tror han blir den aller morsomste opptredenen.

Brukte BH-innlegg som knebeskytter

Under treningen til freestyle-dansen måtte Kristian og Alexandra beskytte knærne. De skal nemlig skli på gulvet. I mangel av knebeskyttere tok de det de hadde for hånden.

«Alexandra dro ut innleggene i BHen sin, mens jeg klippet av tærne på sokkene mine og dro dem rundt», forklarer Kristian i bloggen.

Susann: - Skal ha det gøy

Kristians rival - Susann Goksør Bjerkrheim - skriver i sin blogg at den siste uken har vært mer hektisk enn vanlig. Stort press til tross - Susann tror hun kommer til å savne «Skal vi danse?» og treningene med partner Asmund G.S. Grinaker.

ALLE GJØR COMEBACK: F.v.: Trude Mostue, Christer Torjussen, Jeanette Roede, Eirik Newth, Ingar Helge Gimle, Elisabeth Andreassen, Tone Damli Aaberge, Kristian Ødegård, Susann Goksør Bjerkrheim og Steffen Tangstad skal alle svinge seg på parketten i kveld. Foto: Scanpix
ALLE GJØR COMEBACK: F.v.: Trude Mostue, Christer Torjussen, Jeanette Roede, Eirik Newth, Ingar Helge Gimle, Elisabeth Andreassen, Tone Damli Aaberge, Kristian Ødegård, Susann Goksør Bjerkrheim og Steffen Tangstad skal alle svinge seg på parketten i kveld. Foto: Scanpix

«Men jeg skal ikke savne ennå, nå skal jeg bare ha det GØY. Det blir spennende, selv om det blir vanskelig å slå Kristian og Alexandra så har vi jo faktisk MULIGHETEN, så vi skal definitivt prøve!!», skriver Susann.

Favoritt

I VG Netts uhøytidelige avstemning etter forrige episode, hvor Tone Damli Aaberge (18) ble sendt ut av dansen, gikk Kristian av med seieren. Blant de over 22.000 VG Nett-leserne som stemte, mente 81 prosent at Kristian kommer til å vinne.

VÆR MED Å SPÅ VINNER HER - NY KÅRING

Gjensyn med alle parene

TV-seerne får i kveld se alle de utstemte parene svinge seg igjen. Alle sammen får 20 sekunder hver til å vise seg fram og ta en verdig avskjed med reality-showet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV