Hovedinnhold

Eirik Newth danser med kosteskaft

SKAL VI DANSE BEDRE: Eirik Newth og partner Therese Cleve tar i bruk uvanlige treningsmetoder før «Skal vi danse»-finalen fredag. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
SKAL VI DANSE BEDRE: Eirik Newth og partner Therese Cleve tar i bruk uvanlige treningsmetoder før «Skal vi danse»-finalen fredag. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
(VG Nett) «Skal vi danse»-kjendisen tar i bruk uvanlige metoder før fredagens andre finalerunde.

Denne saken handler om:

Newth (42) kjøres hardt av dansepartner Therese Cleve (28) foran kveldens finale i TV 2-programmet.

Paret skal danse quikstep, noe som forutsetter en god holdning, høy armføring og hodet vendt til siden. For å lære astrofysikeren triksene har Cleve tatt i bruk uvanlige treningsmetoder.

Se video av Newths dansetrening her!(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne sider)

- Klarer ikke mange minutter

Newth har blant annet danset med kosteskaft og strikker festet til overkroppen for å holde armene oppe.

- I standarddans er riktig holdning ekstremt viktig, og jeg har drevet Therese til tårer ved ikke å ha det, sier Newth til VG Nett.

- Det er ganske slitsomt og jeg klarer ikke mange minutter av gangen. Du skal ha ganske mye styrke i overkroppen for å danse quikstep - og den mangler jeg, sier han spøkefullt.

Ingen god dansestart

TV 2-programmet fikk ingen pangstart forrige fredag. Mens «Norge Rundt» lokket 630.000 seerne og «Beat for Beat» trakk 758.000 seere fredag, kunne premieren på «Skal vi danse», som gikk akkurat samtidig, bare skilte med 484.000 seere.

Da første runde av «Skal vi danse» gikk på lufta i vår, stabiliserte serien seg på nært oppunder en million seere.

Skal sveve over gulvet

Under den første finalerunden fikk Newth og Cleve kun 14 poeng, men Newth håper og tror på høyere score i kveld.

- Jeg tror vi kommer til å gjøre det bedre, målet er å gå opp ett poeng fra hver dommer - men usikkerhetsmomentene er teknikken og holdningen, sier han.

- Jeg skal jo få det til å se lett ut, det skal se ut som om jeg svever over gulvet - og med 100 kilos kropp er det litt vrient.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV