Hovedinnhold

Pause for «Mesternes mester»

Dag Erik Pedersen: - Det har vært et eventyr!

IDRETTSSTJERNER I SIKTE: Programleder Dag Erik Pedersen med deltagerne fra forrige sesong av «Mesternes mester». Fra venstre, Trude Dybendahl, Linda Grubben, Thomas Hansvoll, Linda Andersen, Roar Strand, Henrik Bjørnstad, Bente Nordby, Astrid Lødemel, Tor-Arne Hetland og Sune Wentzel. Foto: NRK
IDRETTSSTJERNER I SIKTE: Programleder Dag Erik Pedersen med deltagerne fra forrige sesong av «Mesternes mester». Fra venstre, Trude Dybendahl, Linda Grubben, Thomas Hansvoll, Linda Andersen, Roar Strand, Henrik Bjørnstad, Bente Nordby, Astrid Lødemel, Tor-Arne Hetland og Sune Wentzel. Foto: NRK
Mens svenskene forbereder seg på en ny runde av seersuksessen «Mesternes mester», har NRK besluttet å ta programmet av sendeskjemaet i år.

Det bekrefter NRKs eksternsjef Petter Wallace.

- «Mesternes mester» er et program som betyr mye for oss og som vi er glade i, men vi kommer ikke til å kjøre i gang en ny runde nå. Vi har opsjon på å lage flere programmer, men vi ønsker å ta en liten pause, sier Wallace til VG.

Høye seertall

- Hva er grunnen til at dere tar pause nå?

- «Mesternes mester» har vært en formidabel suksess for oss gjennom fire sesonger. Men NRK har en rekke nye prosjekter i «kokern», og vi ønsker å skape variasjon for seerne i året som kommer, sier han.

Programmet, hvor tidligere idrettsutøvere konkurrerer i forskjellige øvelser, har gått på NRK1 siden 2009, og har i de fire siste sesongene hatt over en million seere i snitt.

I forrige runde var det tidligere langrennsløper Tor-Arne Hetland (38) som kom på en knepen førsteplass foran frisbee-profilen Sune Wentzel (41).

Tidligere proffsyklist Dag Erik Pedersen (53) har vært programleder for programmet hvert år, og sier det blir litt rart ikke å starte høsten med TV-innspilling i utlandet.

- Jeg har jo gjort dette de siste fire årene. Men jeg har full forståelse for at NRK tar et hvileår fra «Mesternes mester». Det har vært et eventyr, og kjempemoro å være med på. Men det blir også deilig med en pause i år, sier Pedersen.

Tidkrevende

Han brukte store deler av fjoråret på «Mesternes mester», samtidig som skrev idrettsbok om kong Harald og ga ut sin egen amaronevin.

- Det blir deilig med et normalt år igjen. Det er jo mange som tror at det tar seks uker å spille inn «Mesternes mester». Men det er også mange måneder med etterarbeid, før vi går i gang med forberedelsene til nye sesonger igjen, sier 53-åringen, som snart reiser til Storbritannia for å kommentere OL i London.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV