Hovedinnhold

- Hjernene våre elsker «Paradise Hotel»

Sterk åpning for den norske versjonen

(VG Nett) Vi kan ikke noe for at vi ser på reality-TV. Det er et av funnene i en dansk undersøkelse av «Paradise Hotel».

Denne saken handler om:

Michaela Krigsager har forsket på den danske versjonen av Paradise Hotel i en oppgave hun har levert i studiet visuell kultur på Københavns universitet, skriver forskning.no

Les også om den norske versjonen: Ida, Rune og Noor om trekantdramaet i «Paradise Hotel»

VGTV:Traff eksen på sexhotellet

Hva synes DU om den norske premieren i går?Si din mening og kast terning her!

I oppgaven har hun forsøkt å finne ut hva det er som gjør at 250 000 dansker benket seg foran TV-skjermene da en ny sesong hadde premiere i vinterferien.

Er du enig med den danske forskeren?Paradise Hotel diskuteres her!

Studenten har analysert alle episodene fra forrige sesong og sammenlignet dem med elementer typiske for eventyr, med bakgrunn i teoriene til den russiske språkforskeren Vladimir Propp.

Og Paradise Hotel inneholder mye som minner oss om eventyr, hvis vi skal stole på funnene i undersøkelsen. Krigsager fant 14 av 31 klassiske eventyrelementer den russiske forskeren har listet opp, noe som ifølge henne nesten gjør oss programmert til å følge med videre.

- Og fordi Paradise Hotel minner så mye om eventyr, kan folk nærmest ikke noe for at de ser på. Det er naturlig for oss å bli fascinert fordi programmet treffer noe som er plantet svært dypt i oss, mener hun i følge forskning.no

Samsvarer

Steffen Bjergved, programdirektør i Dansk TV3 sier studentens forskningsresultat samsvarer ganske nøyaktig med hvordan kanalen tenker.

- I Paradise Hotel har vi forskjellige tema hver uke, og da ser vi rundt oss og blir inspirert av eventyr og myter. Vi har blant annet brukt Den stygge andungen og et senatormord fordi nettopp myter og eventyr er noe seeren kjenner seg igjen i, enten bevisst eller ubevisst, sier han.

Den norske versjonen av «Paradise Hotel» hadde premiere i går. Programmet fikk terningkast 4 av VG, men VG Netts lesere er ikke helt enige. 182 har til nå sagt sin mening og kastet terningen som har landet på tre i gjennomsnitt.

Sterk start

266.000 seere fikk i gjennomsnitt med seg premieren på TV3 i går. På det meste var hele 342.000 seere innom programmet.

Det er tall TV3-ledelsen er fornøyd med.

- Dette er en meget sterk start for Paradise Hotel, og vi er veldig fornøyd med premieretallene. Med 342.000 seere innom på det meste, ser vi frem til fortsettelsen allerede i kveld.

HAR SJEKKET INN PÅ PARADISE HOTEL: Ida, Nanna, Lene, Yvonne, Iris, Noor i «Paradise Hotel». Foto: TV3
HAR SJEKKET INN PÅ PARADISE HOTEL: Ida, Nanna, Lene, Yvonne, Iris, Noor i «Paradise Hotel». Foto: TV3

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV