Hovedinnhold

Over 2,3 millioner leser VG hver dag

Formidabel vekst på mobil

STRÅLENDE FORNØYD: VGs administrerende direktør og sjefredaktør, Torry Pedersen er godt fornøyd med at VG befester sin posisjon som Norges mest leste mediehus. Særlig fremhever han veksten på mobile plattformer som er på over 56 prosent i forhold til 2012. Foto: Trond Solberg/VG
STRÅLENDE FORNØYD: VGs administrerende direktør og sjefredaktør, Torry Pedersen er godt fornøyd med at VG befester sin posisjon som Norges mest leste mediehus. Særlig fremhever han veksten på mobile plattformer som er på over 56 prosent i forhold til 2012. Foto: Trond Solberg/VG
Nå er det 2.368.000 som leser VG hver dag. Enten på papir, nett, mobil eller nettbrett. Dermed styrker VG sin posisjon som Norges mest leste mediehus.

Det går frem av de ferske lesertallene fra TNS Gallups Forbruker & Media undersøkelse som ble offentliggjort i dag.
- VG har flere lesere enn noen sinne, konstaterer VGs administrerende direktør og sjefredaktør, Torry Pedersen.

Formidabel mobil-vekst

VG Mobil har opplevd en formidabel vekst og har i løpet av ett år økt fra 621.000 lesere til 970.000 lesere hver dag, VG Nett har i den samme perioden økt med nesten 150.000 lesere og kan nå notere seg for 1.943.000 lesere hver dag. VG papir har nå i snitt 663.000 lesere hver dag. Det er en nedgang på 71.000 det siste året.

Stabil leser-interesse i helgene

Papirtallene viser at det er leserinteressen i helgene som holder seg best: VG lørdag har nå 844.000 lesere, VG Søndag 504.000 lesere - mens VG Helg, som tidligere i år ble kåret til årets avismagasin, fortsatt et landets mest leste avismagasin med 742.000 lesere.

- Økningen på mobil er oppsiktsvekkende. I løpet av det siste året er den på hele 56,2 prosent. Når det gjelder papirtallene er det bra at lesningen er såpass stabil i helgene. Vi faller på hverdager og det er som forventet. Vår strategi er utmeislet i forhold til de endringene vi nå ser, sier Torry Pedersen.

VG har fortsatt flest papirlesere også

I motsetning til de fleste av landets aviser opplever Aftenposten en økning på hele 43.000 lesere for papirutgaven og nærmer seg dermed VG papir i antall daglige lesere. Avstanden mellom de to Schibsted-eide avisene er nå 10.000 i VGs favør.
De andre regionavisene, Bergens Tidende, Adresseavisen og Stavanger Aftenblad har en stabil eller negativ utvikling for papirutgavene.

Dagbladet har samme utvikling som VG

Dagbladet har den samme utviklingen som VG. På godt og vondt. Mediehuset har en betydelig vekst i antall lesere både på mobil og nett, samtidig som Dagbladets papiravis også mister lesere. Til sammen når mediehuset, som tidligere i år ble kjøpt opp av danske Aller, nå 1.524.000 lesere hver dag.

Nisjeavisene er fortsatt kjerringa mot strømmen i det norske avislesermarkedet. Papirutgavene til Klassekampen, Morgenbladet, Vårt Land og Nationen styrker alle sin posisjon.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV