Hovedinnhold

NRK avbryter Nobelkonserten for Skavlan

NRKs GULLKALV: Selv ikke Nobelkonserten får Fredrik Skavlan til å vike plass på fredagskvelden. Talkshow-kongen har til og med sikret seg Nobel-vertene Will Smith og kona Jada i gjeststolene. Foto: Jan Johannessen og AP
NRKs GULLKALV: Selv ikke Nobelkonserten får Fredrik Skavlan til å vike plass på fredagskvelden. Talkshow-kongen har til og med sikret seg Nobel-vertene Will Smith og kona Jada i gjeststolene. Foto: Jan Johannessen og AP
(VG Nett) Kun første del av fredspriskonserten sendes direkte fredag. NRK vil ikke ta Skavlan og «Nytt på Nytt» av plakaten.

Denne saken handler om:

TV-seerne må belage seg på en lang konsertpause fredag. NRK har nemlig bestemt at både «Nytt på Nytt» og «Skavlan» skal sendes som planlagt - midt i konserten som ellers har blitt sendt direkte hvert år.

- Ikke vanskelig valg

NRK har ingen betenkeligheter med det. Tvert imot tror de TV-seerne ville blitt skuffet hvis de ikke fikk se de populære fredagsprogrammene som vanlig.

- «Nytt på Nytt» og «Skavlan» er noen av de sterkeste kortene vi har. Det var ikke noe vanskelig valg sånn sett. TV-seerne ville nok savnet disse to, sier TV-sjef i NRK, Arne Helsingen, til VG Nett.

Derfor vil kun første del av Nopbelkonserten til ære for fredsprisvinner Barack Obama, sendes direkte. Siste del vil sendes med forsinkelse. Det har alltid vært en naturlig pause i konserten, siden den er så lang, men det er første gang statskanalen velger å fylle pausen med to andre program. Det er også første gang ikke siste del av konserten sendes direkte.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Litt spesielt er det også at Fredrik Skavlan får besøk av nettopp Nobel-vertskapet Will Smith og Jada Pinkett Smith. Talkshowet spilles riktignok inn dagen før.

Samme stjerner i studio

- Vil det ikke se litt rart ut når dere plutselig skifter fra nobelstjerner i finstas til nobelstjerner i en helt annen setting? Kanskje seerne tror vertskapet har tatt en pause midt i konserten for å besøke talkshowet?

- Det hadde jo i så fall vært litt morsomt, svarer Helsingen.

- Men det er sånne situasjoner man kommer opp i. Nobelkonserten er på samme dato hvert år, så ukedagene skifter. Det er mange år siden konserten ble arrangert på en fredag. Jeg tror seerne vil håndtere avbrekket med «Skavlan». Det har heller aldri vært en hemmelighet at «Skavlan» spilles inn på forhånd, sier TV-sjefen.

Les også «Helt Stein»: Hvorfor kommer Westlife?

Helsingen legger til at han mener det viktigste er at TV-seerne får hele konsertopplevelsen samme kveld, om enn deler av den litt forsinket.

- Jeg tror det blir bra på den måten vi har lagt det opp. Håper TV-seerne er enige, sier Helsingen til VG Nett.

Hva synes DU? Si din mening

«Nytt på Nytt» følges hver uke av opp mot 1,4 millioner seere. «Skavlan» har også omlag en million faste seere. Popstjernen Robbie Williams skal også besøke Skavlan denne uken, men han er ikke aktuell på Nobel-scenen.

Over en halv milliard husstander i 100 ulike land har mulighet til å se fredspriskonserten på TV. Enkelte land sender den direkte og i sin helhet, mens andre sender den i redigert opptak.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV