Hovedinnhold

«Nissene på låven» gjør comeback

Skal kåre Norges tøffeste nisse

SKRIVER NY SERIE: Espen Eckbo og Kristian Ødegård er i full gang med å skrive oppfølgeren til adventsserien «Nissene på låven». Foto: Marius Knutsen.
SKRIVER NY SERIE: Espen Eckbo og Kristian Ødegård er i full gang med å skrive oppfølgeren til adventsserien «Nissene på låven». Foto: Marius Knutsen.
(VG Nett) I dypeste hemmelighet har Espen Eckbo og Kristian Ødegård startet arbeidet med oppfølgeren til TVNorges kultserie «Nissene på låven».

Til neste jul blir det derfor gjensyn med de 24 nissene som satt innesperret på en låve og utkjempet tvekamper for å bli den sterkeste nissen.

- «Nissene over skog og hei» er en arbeidstittel, og det foregår ikke i en låve denne gangen - det er tross alt begrenset hvor mange nisserelaterte utfordringer man kan finne i en låve, humrer Espen Eckbo og Kristian Ødegård.

Friske ideer

- Her handler det om en ekspedisjon gjennom norsk natur, der 24 nisser skal få en sekk med julegaver frem i tide. Én nisse faller fra hver dag, og på julaften venter én million kroner til «Norges tøffeste nisse», forteller de to.

- Aner vi en liten parodisk klo mot «71°Nord» her?

- Dette er ingen parodi på «71°Nord», heller en «tribute» - en hyllest. Samtidig er realityformen en veldig effektiv måte å fortelle på og et formspråk vi behersker bedre enn alminnelig dramaproduksjon, sier Espen Eckbo og Kristian Ødegård.

Gjentatte ganger har de stått imot presset om å lage en oppfølger til adventsserien som ble en uventet kultsuksess i 2001.

Kjente navn

- De har vært på oss hele veien med tanke på en oppfølger, men vi har vært skeptiske og sagt nei. Så dukket det opp et par friske ideer og nå skriver vi for fullt, sier de.

«Nissene på låven» ble også første møte med en rekke nye og nå kjente komiker- og skuespillernavn. Ettersom det er meningen at mange av de samme karakterene fra ti år tilbake skal være med på nytt, håper manusforfatterne at mange kan stille opp også i den nye serien.

- Nå har vi ikke signert noen avtaler ennå, men vi har i hvert fall gode ideer for rollefigurene til for eksempel Atle Antonsen, Trond Fausa Aurvåg, Line Verndal, Mariann Saastad Ottesen, Siw Anita Andersen, Henrik Elvestad, Eivind Sander og flere til.

Les flere kjendisnyheter fra vg.no/rampelys .

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV