Hovedinnhold

«Maniac» ble oversett av det norske TV-publikummet:

Nominert til internasjonal TV-pris

<p>NOMINERT TIL TV-PRIS: TV 2-serien «Maniac» med Espen Lervaag i en av hovedrollene er nominert til beste komiedie i TV-prisutdelingen «The Golden Nymph».</p>

NOMINERT TIL TV-PRIS: TV 2-serien «Maniac» med Espen Lervaag i en av hovedrollene er nominert til beste komiedie i TV-prisutdelingen «The Golden Nymph».

Foto: TV 2
Den norske TV-serien «Maniac» er nominert til en internasjonal TV-pris i konkurranse med en serie som «Better Call Saul».

Denne saken handler om:

«The Golden Nymph» har nominert «Maniac» i kategorien for beste komedie. Dette er en verdensomspennende tv-prisutdeling som finner sted  i Monte Carlo 16. juni og har fyrst Albert som sin høye beskytter.

– Dette er sinnssykt moro! Der er litt surrealistisk at serien har en sånn appell i utlandet, når det har vært vanskelig å bli lagt merke til i Norge. Det gjør det egentlig bare enda morsommere, sier Espen PA Lervaag, som sammen med Håkon Bast Mossige står bak ideen og hovedrollene i serien.

Les også: «Maniac» blir Hollywood-serie

TV2-serien er produsert av Rubicon TV, handler om Espen (spilt av Espen PA Lervaag) som har rømt inn i sitt eget hode og fantasiverden, hvor de mest fantastiske ting skjer og han er helten i alle situasjoner. I virkeligheten er han psykiatrisk pasient på en mentalinstitusjon, og trekkes mellom å fortsette drømmelivet sammen med fantasivennen Håkon (Håkon Bast Mossige) i sitt eget hode, eller komme tilbake til virkeligheten.

– Det er bare å ta av seg hatten! Det er en bragd å bli nominert til denne prisen og vi er utrolig stolte. Gratulerer til hele produksjonen. Dette beviser nok en gang at Maniac er en serie som hadde fortjent enda flere seere, og jeg oppfordrer alle til å sjekke ut serien på TV 2 og TV 2 Sumo. Jeg er sikker på at dette bare er begynnelsen for Maniac-eventyret, sier dramasjef i TV 2, Christopher Haug.

Netflix har kjøpt det norske humordramaet «Maniac»

VG skrev for snart en måned siden at «Maniac» har gått under radaren for det norske publikumet, men internasjonalt har serien fått mye oppmerksomhet fra produksjonsselskaper. Nå har også Hollywood fått øynene opp for «Maniac».

I den amerikanske produksjonen skal Jonah Hill spille Espen. I følge Ole Marius Araldsen, kreativ produsent for «Maniac» og utviklingssjef for drama i Rubicon TV har det vært viktig at det ikke var en «stud» som fikk den rollen.

– Hill har litt samme trekkene, og kroppen som Espen. Vi måtte ha en av samme type også i den amerikanske versjonen, hvis ikke faller litt av poenget, sier han.

– Det er helt fantastisk at den nå skal til Hollywood. Vi har jobbet hardt for dette veldig lenge, og det er gøy at det lykkes, forteller han.

Bortsett fra amerikanske Better Call Saul, konkurrerer  «Maniac» mot  fire andre komiserier: «Ash Vs Evil Dead» (USA og New Zealand), de engelske «Ash Vs Evil Dead »og «Cradle To Grave», samt «Plan B» fra Israel.


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV