Hovedinnhold

Modell-dødsfall kan ende i drapstiltale

DØD: Carolin Ebert, eller Cora Berger som hun også kalte seg, døde som følge av en brystforstørring. Hun ble bare 23 år. Foto: AFP
DØD: Carolin Ebert, eller Cora Berger som hun også kalte seg, døde som følge av en brystforstørring. Hun ble bare 23 år. Foto: AFP
(VG Nett) Legene som utførte den fatale brystoperasjonen på glamourmodellen og realitykjendisen Cora Berger (23), kan bli tiltalt for drap.

Denne saken handler om:

Nyheten om det tragiske dødsfallet  til den 23 år gamle tyske glamourmodellen har blitt omtalt over hele verden de siste to dagene. Carolin Ebert, som hun opprinnelig heter, døde som følge av en brystoperasjonen på en privatklinikk i Hamburg. Det var sjette gang den unge kvinnen la seg under kniven for å forstørre bysten. Denne gangen skulle de økes fra 70 F til 70 G.

Sky News skriver  at det vil bli foretatt rettsmedisinske undersøkelser neste uke, og at kirurgen og anestesilegen som utførte operasjonen, kan bli tiltalt for uaktsomt drap.

REALITYKJENDIS: Carolin Ebert - her under en festival i hjembyen Berlin i fjor sommer. Foto: Reuters
REALITYKJENDIS: Carolin Ebert - her under en festival i hjembyen Berlin i fjor sommer. Foto: Reuters


- Ekstremt opprørt

I en kunngjøring skriver legene at de er «ekstremt opprørt og lei seg over dødsfallet til pasienten». De samarbeider med politiet i etterforskningen, men nekter begge for å ha opptrådt uforsvarlig.

Tidligst etter obduksjonen i neste uke vil dødsårsaken kunne fastslås.

Ebert, eller «Sexy Cora» som hun ofte ble kalt, døde torsdag. Da hadde legene lagt henne i kunstig koma og kjempet i ni dager for å få liv i henne etter at hjertet angivelig stoppet to ganger under operasjonen. Hjertestansen skal ha ført til store hjerneskader på grunn av oksygenmangel.

Modellens ektemann, Tim Wosnitza, sier til tyske Bild  at alle kroppens organer sviktet i rask rekkefølge, og at han fikk beskjed fra legene om at hun kom til å dø. Ebert døde på sykehuset omgitt av ektemannen og begge foreldrene. Ektemannen sier også til avisen at han var imot konas operasjon.

Skal ha blitt frarådet

Selv om mange medier omtaler operasjonen som «et rutineinngrep», hevder kilder nær den avdøde at 23-åringen, også kjent fra tyske «Big Brother», skal ha blitt frarådet av andre leger å gå gjennom ytterligere en forstørring av frontpartiet. De fem første inngrepene skal ha blitt foretatt i Polen, men der skal legene ha nektet å utføre den sjette operasjonen.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV