Hovedinnhold

Kjenner du igjen disse MGP Jr. deltakerne?

<p>UNGE TALENTER: Linnéa Myhre, Atle Pettersen og Lido Lido, i svært ung alder.<br/></p>

UNGE TALENTER: Linnéa Myhre, Atle Pettersen og Lido Lido, i svært ung alder.

Foto: NRK
Flere av de unge håpefulle som har deltatt i Melodi Grand Prix Junior har blitt profilerte artister som voksne.

Denne saken handler om:

Mange unge håpefulle har de seneste årene deltatt i talentprogrammet MGP Jr. Lørdag kveld samles de nye deltagerne seg for storslått finale i Oslo Spektrum.

Atle Pettersen
,, som blant annet har rukket å delta vinne «Skal vi danse»,  var med i MGP Jr som 14-åring i 2003. Han deltok sammen med Cecilie Hilliestad med låten «Hekta på brett». På den tiden var Pettersen også Norges yngste kirkeorganist. Alte ble et kjent fjes da han deltok i «X-factor» på TV2.

Hans minner fra MGP Jr. sitter fortsatt sterkt igjen.

– Jeg husker at det var helt sinnssykt stort å dra til Oslo å stå på den syke scenen. Det var mitt første møte med et proft arrangement.

<p>ATLE DEN ELDRE: Atle Pettersen under «Stjernekamp» på TV 2.<br/></p>

ATLE DEN ELDRE: Atle Pettersen under «Stjernekamp» på TV 2.

Foto: Mattis Sandblad, VG

Pettersen sier han ikke var spesielt nervøs under talentprogrammet som ungdom og at det var med på å forme ham til å bli artist. 

– Jeg har alltid hatt musikkinteresse, men artistinteressen ble vekket gjennom MGP Jr.

Etter junior-MGP var glemt, har Pettersen blitt et kjent fjes i Norge. Allikevel minner stadig venner og bekjente ham på hvor det hele begynte. 

– Jeg får det støtt og stadig tilbake, men det er intern greie med gutta i bandet at de erter meg litt for det, sier Pettersen mens latteren henger løst.

DISSE ARTISTENE HAR OGSÅ DELTATT I MGP JR:

Peder Losnegård, bedre kjent som Lido Lido, deltok i MGP Jr i 2005 som Lil’ P med sangen «Hip Hop Selvbiografi». 19-åringen fikk også stor drahjelp fra Little Steven på debutskiven.

Linnéa Myhre deltok med sangen «Det var en gang» med gruppen Mabelin i 2002. Nå er den forfatteren og den tidligere bloggeren aktuell i TV2-programmet «Skal vi danse».

Annette Haga deltok i MGP Jr i 2006 med sangen «Jeg savner deg». Nå driver hun en av Norges største moteblogger.

Agnete Johnsen deltok sammen med bandet The BlackSheeps med låten «Oro jaska, beana» i 2008. Hun har deltatt i «Stjernekamp» etter suksessen i MGP Jr. Hun har også deltatt i voksen-MGP. Denne høsten svinger nordlendingen seg på parketten i «Skal vi danse».

LandslagsspillerMarkus Henriksen deltok i 2004 som 11-åring med bandet Sheep Boys med låten «Damer er no dritt».

Nylig oppløste Sassybeat høstet mye ros for sitt debutalbum «Snakes and Ladders», og fikk terningkast fire av VG. De samarbeidet også med Coldplay-produsent Ken Nelson. Anna Pettersdatter Melkild og Ingrid Rennemo deltok som Gitarjentene Anna og Ingrid under MGP Jr i 2006 med sangen «Tenk».

Sval, som vant i 2011 med låten «Trenger deg». Senere har Sval Rosenløw Eeg gitt ut plate

Malin Reitan, som vant i 2005 med låten «Sommer og skolefri» har gitt ut 6 plater som barnestjerne. Hun har også deltatt i voksen-MGP i 2012.

Celine Helgemo, som vant i 2007 med låten «Bæstevenna» som handlet omforholdet til Astrid Smeplass kjent fra «Idol». Helgemo har senere gitt ut flere album, blant annet sammen med Malin Reitan.

Kaja Bremnes var en av finalistene i MGP Jr. i 2003. Hun fremførte låten «Rødt». Bremnes har blant annet stått på scenen under By: Larm.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV