Hovedinnhold

Jostein: - Bobbysocks må bli MGP-programledere!

Hvem vil DU skal lede neste års MGP-finale?

HEIER PÅ BOBBYSOCKS: Jostein Pedersen vil se Hanne krogh og Elisabeth Andreassen som programledere for neste års MGP-finale. Foto: VG og Nils Bjåland
HEIER PÅ BOBBYSOCKS: Jostein Pedersen vil se Hanne krogh og Elisabeth Andreassen som programledere for neste års MGP-finale. Foto: VG og Nils Bjåland
(VG Nett) - Noe annet ville være rivende umusikalsk! mener MGP-eksperten.

Denne saken handler om:

En rekke norske byer og arrangementslokaler har allerede varslet at de mer enn gjerne vil huse den internasjonale Melodi Grand Prix-festen til neste år.

Les også: Byer kjemper om finalen - si DIN mening!

Les og se VGTV: Nattens store triumf

- Jeg er for gammel

Under VG Netts livedekning gjennom semifinalene og hovedfinalen har en rekke lesere kommet med innspill direkte til VG Nett og VGTV-kommentator Jostein Pedersen om at de mener han bør være programleder til neste år.

- Det er jo overveldende, men jeg tror jeg er for gammel, sier Jostein som selv er klinkende klar på hevm han vil se som vertskap.

- Bobbysocks! Jeg tror det er det eneste riktige. Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh er populære som aldri før på hvert sitt hold, og de kan dette med direktesendinger. Sånn jeg ser det, så kan det bare være ett programlederpar, og det er de to. Alt annet er rivende umusikalsk, slår MGP-eksperten fast.

VG Nett har ikke lykkes i å komme i kontakt med Krogh eller Andreassen.

HVEM VIL SU SE SOM PROGRAMLEDERE?

NRK tause

Under den første internasjonale MGP-finalen i Bergen i 1986 var Åse Kleveland vertinne. 10 år senere, i Oslo Spektrum, var Ingvild Bryn og Morten Harket vertskap.

VGTV: Se Jostein juble over seieren

NRK er ennå langt unna å vite hvor finalen skal gå av stabelen, og enda lenger unna å ha klart for seg hvem de vil se som programledere.

- Veldig mye skal planlegges. Alle detaljer må vente, og jeg kan ikke spekulere, sier prosjektleder for Melodi Grand Prix, Stian Malme, til VG Nett.

JUBEL I 1985: Bobbysocks etter seieren i MGP for 24 år siden. Foto: VG
JUBEL I 1985: Bobbysocks etter seieren i MGP for 24 år siden. Foto: VG

- Kan dere komme til å vurdere verter og vertinner fra andre TV-kanaler, så som Dorthe Skappel eller Katrhine Sørland?

- Vi har så mange dyktige folk i NRK at jeg ser ingen grunn til at vi skal gå utenfor huset, svarerr Malme.

ALT OM MELODI GRAND PRIX

Heier på Dorthe

Kultursosiolog Kjetil Rolness, alias Jens Pikenes, er overhodet ikke i tvil om hvem han mener skal lede MGP-showet i Norge:

- Det må bli Dorthe Skappel. Med en opptreden som overgår alle Gullruten-opptredener, noe som vil få Diana Ross til å gi opp hele karrieren, sier Rolness.

- Som mannlig programleder da?

- Jeg klarer bare å tenke på Dorthe Skappel. Det er det eneste jeg får inn på netthinnen.

FINALE I GRIEGHALLEN: Åse Kleveland ledet den internasjonale finalen i Grieghallen i 1986, hvor 14 år gamle Sandra Kim avnt for bELGIA. Foto: Scanpix
FINALE I GRIEGHALLEN: Åse Kleveland ledet den internasjonale finalen i Grieghallen i 1986, hvor 14 år gamle Sandra Kim avnt for bELGIA. Foto: Scanpix

- Men NRK sier de nok ikke vil la programlederjobben gå ut av huset, hvordan skal dette løses da?

- Hvis det blir for dyrt med det eksisterende budsjett, er regjeringen nødt til å sette av en ekstra post på statsbudsjettet. Folk vil forstå nødvendigheten av dette, noen må betale det det koster. Vi trenger en dame for de store anledninger, Åse Kleveland har gjort det før, og da er det bare Dorthe som er aktuell! lyder det fra Rolness.

Andre navn som det norske folk kanskje vil vurdere som aktuelle, dersom de fikk velge, er Aqua-Lene (Nystrøm), Fredrik Skavlan, Jon Almaas, Anne Grosvold, Thomas Numme, Harald Rønneberg, Vendela Kirsebom, Sissel Kyrkjebø, Lene Marlin, Kåre Conradi, Stian Barsnes.

HVEM VIL DU SE SOM PROGRAMLEDERE?

Foreslår Jan Thomas

VG Netts lesere har også meldt inn at de kan tenke seg å se kjendisstylist Jan Thomas i rollen som vert for den internasjonale finalen.

Til neste år er det 25 år siden Bobbysocks vant MGP, og 50 år siden Norge ble med i konkurransen første gang.

Les også: - Møt meg på Gardermoen

SE BILDENE FRA NATTENS SEIERSFEST

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV