Hovedinnhold

Valen til NRK

TVNorge: - Ikke sure på ham

«NRK VALEN»: Kristian Valen reiser til sitt Hollywood-hjem i Los Angeles i april for å forberede sitt nye NRK-program. - Jeg har bestandig valgt de jobbene som har vært morsomme og utviklende - og det har jeg også gjort denne gangen, sier han. Foto: Roger Neumann
«NRK VALEN»: Kristian Valen reiser til sitt Hollywood-hjem i Los Angeles i april for å forberede sitt nye NRK-program. - Jeg har bestandig valgt de jobbene som har vært morsomme og utviklende - og det har jeg også gjort denne gangen, sier han. Foto: Roger Neumann
Kristian Valen (36) har vært en av TVNorges største seersuksesser. Nå forlater han kanalen til fordel for NRK.

Denne saken handler om:

I all hemmelighet har komikeren nemlig signert kontrakt med statskanalen. Redaksjonssjef i NRKs underholdningsavdeling, Charlo Halvorsen, er storfornøyd med å ha fått Kristian Valen på laget.

- En veldig flink komiker på en fin og folkelig måte, sier Halvorsen.

Han forteller at den tidligere TVNorge-komikeren kommer til å få sitt eget program på NRK.

Valen: - På tide

- Det ligger absolutt ingen dramatikk bak dette valget. Men i likhet med fotballspillere, så følte jeg at det var på tide å ta et steg videre - og NRK er den riktige klubben for meg akkurat nå. De har et stort apparat, og jeg gleder meg som en unge til å begynne der, sier Valen.

Han orienterte TVNorge-ledelsen om sine nye TV-planer i går ettermiddag, og forteller at de skilles som venner.

- Blir vemodig

- Jeg skal faktisk spise middag med Eivind Landsverk (TVNorge-direktør, red.anm.) neste uke, så alt er bra mellom oss. Men det blir så klart vemodig å forlate kanalen, sier han.

Etter planen blir ikke rikskomikeren å se på statskanalen før til neste år. Men han innrømmer at han allerede har begynt å tenke på flere parodier til sitt fremtidige NRK-program.

- Det er litt rart å si. Men da jeg besøkte NRK på Marienlyst i forrige uke hilste jeg på flere mennesker, som jeg allerede har på blokken til å bli gode parodier. Jeg får håpe de tar parodiene med kjærlighet, hvis de blir noe av, sier Valen.

Han startet sin TV-karriere nettopp i NRK på tidlig 2000-tall - etter å ha spilt for fulle hus over hele landet med forestillingen «Fartøy Valen».

TVNorge: - Synd

Programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk, synes det er synd at Kristian Valen forlater kanalen til fordel for NRK.

- Valen er en av Norges fremste entertainere, og vi skulle gjerne beholdt ham. Men jeg forstår at han vil ha nye utfordringer, og derfor går til NRK. Vi er ikke sure på ham grunn av det, sier han.

Han mener heller ikke kanalens nye humor-profil svekkes på grunn av Valens NRK-overgang.

- Vi har mange kronjuveler i TVNorge, deriblant Thomas Giertsen og Espen Eckbo - og vi er også på utkikk etter nye talenter, sier han.

- Thomas Giertsens nye humorprogram, «Roast», hadde 276 000 seere hos dere. Er dere fornøyde med det?

- Ja, vi er det. Det er et helt nytt format. Og seertallene på onsdag, med «Bingobanden», «Total Blackout» og «Roast», er totalt sett veldig gode. Vi har også fått utrolig mye positive tilbakemeldinger på blant annet Twitter, sier han.

LES RESTEN AV INTERVJUET MED VALEN I DAGENS PAPIR-VG, blant annet om «Forholdet som gikk til helvete»

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV