Hovedinnhold

TVNorge legger ned nyhetene

(VG Nett) 35 mennesker står i fare for å miste jobben sin.

Denne saken handler om:

MISTER JOBBEN: Gry Hege Thorslund er programleder for «Spotlight», som nå legges ned. Foto: VG
MISTER JOBBEN: Gry Hege Thorslund er programleder for «Spotlight», som nå legges ned. Foto: VG

TVNorge har besluttet å legge ned sine nyhetssendinger Aktuelt, Sporten, Spotlight og Været fra nyttår.

Administrerende direktør og sjefredaktør Harald Strømme sier beslutningen er en konsekvens av at folks nyhetsvaner har endret seg og at man ønsker å rendyrke TVNorges profil som en bred underholdningskanal.

- Gjøre det vi kan best

- Vi har verken ressurser til eller ambisjoner om å konkurrere med NRK og TV 2 på nyheter, i tillegg ser vi at internett er i ferd med å bli den viktigste nyhetsformidleren. Vi skal derfor investere mer i det vi kan best, gode underholdningskonsepter som «71 grader nord», «Tangerudbakken», «Tufte» og «Ylvis møter veggen», sier Strømme til VG Nett.

35 årsverk er i dag engasjert i arbeidet med Aktuelt, Sporten, Spotlight og Været for TVNorge.

Aktueltsendingene har opp gjennom årene gått fra å ha blitt produsert av TVNorge selv, til å bli outsourcet til Nyhetskanalen i 1997, TV 2 i 1998 og MTV Mastiff i 2002. Sistnevnte produserer Aktuelt sammen med Sporten, Spotlight og været for TVNorge i dag.

- Forferdelig trist

Administrerende direktør Øystein Kristiansen i Mastiff syns det er forferdelig trist at TVNorge gir opp å konkurrere på nyheter.

- Stemninga hos oss er svært dårlig nå, folk som har jobbet hardt og brent for sin arbeidsplass er fortvilet. Vi har levert et viktig og vellykket produkt gjennom mange år, sier Kristiansen til VG Nett.

- Hva vil skje med dine 35 medarbeidere fra nyttår?

- Heldigvis er det nesten åtte måneder igjen, men realistisk sett kan vi ikke love jobb til alle fra 2010. Vi vil forsøke å se etter andre muligheter, men det er for tidlig å si hvor mange vi har jobb til, sier Kristiansen til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV