Hovedinnhold

TV 2 pusset opp for 26 millioner

Bygget Europas mest moderne nyhetsstudio

HÅPER PÅ STOPPEFFEKT: TV 2 har kastet ut det gamle, grønne studioet og persienner som backdrop til fordel for et flunkende nytt og hypermoderne nyhetsstudio som avdukes over helgen. Nyhetsankrene Arill Riise og Mah-Rukh Ali gleder seg til å ta i bruk sin nye arbeidsplass. Foto: Tor Erik H. Matiesen, VG.
HÅPER PÅ STOPPEFFEKT: TV 2 har kastet ut det gamle, grønne studioet og persienner som backdrop til fordel for et flunkende nytt og hypermoderne nyhetsstudio som avdukes over helgen. Nyhetsankrene Arill Riise og Mah-Rukh Ali gleder seg til å ta i bruk sin nye arbeidsplass. Foto: Tor Erik H. Matiesen, VG.
BERGEN (VG Nett) Neste uke får du TV 2s nyhetssendinger i splitter ny og offensiv drakt, den største endringen for nyhetene siden kanalens fødsel i 1992.

Denne saken handler om:

Et nytt signalrødt høyteknologisk studio, ny logo, ny grafikk og ny vignett (med musikk signert Stargate) er blant endringene som møter seerne når de slår på 18.30- og 21-nyhetene mandag.

Regi og kamerarekke blir dessuten i HD, noe som etter hvert også vil inkludere alle reportasjer.

Hva synes du om det nye studioet? Si din mening i kommentarfeltet!

- Det er så røft! Helt magisk, sier nyhetsprofil Arill Riise (53).

Han og Mah-Rukh Ali (30) utgjør kanalens hovedankere og begge er spente når VG møter dem på opptak før helgen.

- Dette er helt nødvendige grep. Vi fremstår litt gammelmodige i dag, med persienner som backdrop og de grønne fargene. Den røde fargen er langt mer dynamisk og utstråler en helt annen temperatur, fortsetter Riise.

Studioet kan skifte utseende ved enkel grep. Ankerne vil også få en mer aktiv formidlerrolle ved bruk av touchscreens og programvare slik at de ved enkle grep kan bruke kart og satellittbilder i sendingene.

- Vi kommer til å få satt et mye større preg på sendingene og brukt oss mer. Dermed vil jo også seerne kanskje få stifte bedre bekjentskap med oss, og det blir spennende, sier Mah-Rukh Ali.

Trener

De vil gjennomføre utallige dummysendinger i tiden fremover for å kjøre inn alt studioet byr på.

De teknologiske tilskuddene er laget av bergenske firmaet VIZRT, som de siste årene har levert produksjonsverktøy for TV-kanaler som CNN, BBC, FOX, Al Jazeera og CBS, mens selve studioet er designet og bygget i tett samarbeid med TV 2 av et britisk selskap.

Nyhetene har vært sentralt for kanalen siden oppstarten i 1992 (kanalen har pusset opp nyhetene sporadisk, sist for ca. åtte år siden), og er fortsatt blant det mest sette med ca. en halv million seere på hovedsatsingen 21-nyhetene og ca. 310.000 seere på 18.30-nyhetene - med høyere tall i helgene.

Etterlengtet

Oppussingen har pågått i over et år. Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther legger ikke skjul på at endringene er en betydelig økonomisk investering.

- Med overgangen til HD, som betyr at alt ned til hver minste ledning må skiftes ut, blir totalen på ca. 26 millioner kroner. Dette er en etterlengtet fornyelse og sendingene vil berikes i måten vi formidler stoffet vårt på, sier Årsæther til VG og legger til at HD er konkurransedrivende.

Det nye studioet med HD-løsningene befinner seg i Bergen, men kanalen bygger for tiden et duplikat i Oslo.

- Men der har vi ikke alt klart for HD-overgangen, så det vil ta tid. Men når HD er på plass vil kostnaden ligge på omtrent det samme, fortsetter TV 2-sjefen.

- Viktig

- Hvor viktig er nyhetene på TV for TV 2 om ti år?

- TV-nyhetene står sterkere enn skeptikerne hadde trodd for noen år siden. Vi har solide tall, og ser blant annet at det er yngre segmenter som velger 21-nyhetene. Det speiler ikke trendene man ser i for eksempel USA med nedgang i seertall og en majoritet av eldre seere. Vi tror mye av nøkkelen ligger i å fortelle sterke, eksklusive historier på best mulig måte, selv om det betyr vi må prioritere hardere, sier Årsæther.

- Om ti år tror jeg Nyhetskanalen er blitt enda viktigere og at vi fortsatt har en 21-sending som er blant det mest sette på kanalen. 18.30-sendingen må vi fortsatt jobbe med.

Følg VG Rampelys på Facebook !

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV