Hovedinnhold

NRK slutter å sende Disney på julaften

SLUTT: Snipp, Snapp og de andre Disney-vennene i julekavalkaden tar farvel med NRK. Foto: NRK
SLUTT: Snipp, Snapp og de andre Disney-vennene i julekavalkaden tar farvel med NRK. Foto: NRK
Etter å ha spredd julestemning til norske stuer i flere tiår, er det nå over og ut for de velkjente Disney-figurene.

Denne saken handler om:

Disney-kavalkaden går ut fra og med førstkommende jul. NRK synes selv at det er trist.

- I mars fikk vi beskjed om at vi ikke fikk til avtalen, og at det ikke ble noen videre forhandlinger, sier Trond Storaa i NRK Super til NRK.no  og legger til at det ikke er så unaturlig, med tanke på at de og Disneys egne barnekanaler er konkurrenter.

NRK har ennå ikke bestemt seg for hva som skal erstatte Langbein, Snipp og Snapp, Donald, Mikke Mus og alle de andre klassikerne på julaften. Det blir trolig avklart i sommer.

Vanligvis står ikke sentralbordet i NRK stille når tradisjonsrike satsinger tas av sendeskjemaet, men fram til skrivende stund har stormen over de forsvinnende Disney-snuttene uteblitt.

Det tok likevel ikke lang tid fra nyheten ble kjent i dag til fortvilte seere hadde opprettet en egen Facebook-side  for alle som vil ha Timmy Gresshoppe tilbake på TV-skjermen.

HVA SYNES DU OM AT DISNEY UTGÅR PÅ JULAFTEN?Diskuter i kommentarfeltet nederst i artikkelen

Du kan også si din mening i avstemningen til høyre i artikkelen og på Rampelys' Facebook-side 

TV-seerne kan trøste seg med at andre faste julefilmer blir værende, som «Tre Nøtter til Askepott», «Snekker Andersen» og «Reisen til Julestjernen». Sistnevnte må imidlertid trolig vike plass julaften 2013 når nyinnspillingen er ferdig med å rulle overr kinolerretene.

Selv om NRK har mistet avtalen med Disney, kan det være at en annen norsk TV-kanal kan komme til å overta rettighetene til å sende julekavalkaden. Flere kanaler skal være i dialog med Disney.

Ifølge Dagbladet  har heller ikke NRK gitt opp håpet om å få rettighetene tilbake.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV