Hovedinnhold

Guri og Ravi er «X Factors» nye programledere

PROGRAMLEDERNE: Guri Solberg og Ivar Christian Johansen er klare som nye programledere i X-Faktor. Foto: TV 2.
PROGRAMLEDERNE: Guri Solberg og Ivar Christian Johansen er klare som nye programledere i X-Faktor. Foto: TV 2.
(VG Nett) Guri Solberg og Ivar Christian «Ravi» Johansen skal lede neste sesong av TV 2s «X Factor».

Denne saken handler om:

- Vi gleder oss til å høre masse uslepne diamanter og dusjsanger, sier Ravi til VG Nett.

Allerede i neste måned starter TV 2 med nye audition-runder Norge rundt. Ravi forteller at han skal ta på seg omsorgsrollen under audition-rundene:

- Vi skal passe på deltakerne. Vi blir jo litt som far og mor, sier Ravi om programlederjobben.

På auditions flyter ofte følelsene over, og Guri og Ravi kan fortelle at de ikke er veldig glade i verken å klemme eller gråte:

- Jeg er ikke akkurat kjent for å gråte og klemme så mye, sier Guri, som blant annet er kjent fra «Absolutt underholdning», «Skal vi danse» og «Det store korslaget».

Ravi legger til at han vil møte deltakerne med respekt, noe Guri Solberg sier seg enig i.

- Jeg klamrer meg til tanken om at det viktigste er å delta, ikke å vinne. Se på Linnea Dale for eksempel. Hun vant jo ikke, men ble oppringt av Donkeyboy fordi hun var med i «Idol», sier Ravi.

Ravi har fra før vært programleder for tre sesonger med «Landeplage» på NRK. I februar ledet han «Spellemann 2009», men er imidlertid mest kjent som artist - og har blant annet gitt ut «Utadæsjælåpplevelse», «Dødsøt» «E-Ore» og «Tsjeriåu».

Flere talenter igjen?

Programlederne er ikke redde for at det er ikke er talenter igjen, etter flere runder med både «Idol», «Norske Talenter» og «X Factor»:

- Det blir jo stadig født flere mennesker, ler Guri Solberg, som fortsatt er ute i svangerskapspermisjon, men gleder seg til å komme tilbake på jobb.

- Auditions er jo veldig avhengig av dagsformen, så kanskje det kommer folk tilbake i år, som har vært på audition før, sier Ravi.

Og de nye programlederne har allerede tenkt over hva som kreves for å nå til topps i «X Factor»:

- Jeg mener det i hovedsak handler om inderlighet. At man brenner for musikk, og har noe på hjerte man ønsker å formidle, sier Guri Solberg.

Ravi mener det handler om egenart, og å kunne skille seg ut, og mener han selv har høy «X Factor»:

- Ja, jeg har selv «X Factor», men har også vært ukjent og usikker på scenen. Jeg tror jeg kan kjenne meg igjen i mye av det deltakerne må igjennom, sier Ravi.

- Lagt ny kabal

I fjor styrte Charlotte Thorstvedt showet alene, og presseansvarlig i TV 2, Bjarne Lastad, kan fortelle at kabalen ble lagt på nytt i år:

- To programledere vil gi en annen dynamikk, og vi startet med blanke ark. Vi er fornøyde med jobben Charlotte gjorde i fjor, men vi hadde et nytt utgangspunkt i år der det handlet om å finne to personer som passet godt sammen.

De byene som i april og mai inviterer til «X Factor»-audition er Tromsø, Kristiansand, Bergen, Trondheim og Oslo. Her blir det såkalt pre-casting, det vil si at dommerne plukker ut de som skal gå videre til hovedaudition i Trondheim, Bergen eller Oslo - denne gangen med publikum til stede i salen.

- Er man smart, tar man med seg hele vennegjengen, familie og alle bekjente på audition, sier Ravi lattermildt.

- Flere andre land, deriblant «X Factor»s hjemland England, har kjørt audition-runder med publikum med stor suksess. Det er en mye mer realistisk setting, det gir en helt egen nerve, og det gir dommerne et mye bedre inntrykk av hvilke deltakere som har publikumstekke, forklarer Laastad til VG Nett

Følg Rampelys på Facebook!

Fire dommere

Deltagerne skal denne runden deles inn i fire grupper i stedet for tre. Fortsatt skal én gruppe romme deltagere over 25 år. I tillegg skal sang-gruppene, som sist, samles i en egen gruppe. Men denne gangen skal deltagerne under 25 år splittes i en egen jente- og guttegruppe.

Derfor må programmet denne gangen ha fire dommere, og ikke bare tre. Om fjorårsdommerne Mira Craig, Jan Fredrik Karlsen og Peter Peters stiller igjen, er uvisst. Enn så lenge er det hemmelig hvem som stiller som dommere og mentorer.

Flere underholdningsnyheter!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV