Hovedinnhold

Full på TV

Trond-Viggos datter Anna (21) filmet seg selv

Anna Helle-Valle (21) filmet seg selv i alkoholpåvirket tilstand på TV Hordaland.

Denne saken handler om:

Programlederen i Bergen Student-TV (BSTV) var på jobb da hun i beruset tilstand skulle gi publikum et innblikk i studentenes festkultur på utestedet Kvarteret i Bergen. I ettertid har hun forsvart handlingen.

- Det kan jo tyde på at hun fremdeles er beruset, ler generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, til VG.

Han mener at «fylleinnslaget» til Helle-Valle er et mislykket forsøk på å være original, og ikke har noe med journalistikk å gjøre.

Skaper reaksjoner

Programlederen er datter til NRK-kjendis og tidligere barneombud Trond-Viggo Torgersen.

BSTV sendes hver søndag klokken 23.15 på TVHordaland. 7. mars fikk TV-seerne se den kvinnelige programlederen i full aksjon.

- Jonas, skal vi ta nachspiel oppe på biljardbordet? spør en tydelig beruset Anna Helle-Valle en mannlig festdeltager på utestedet Kvarteret i Bergen mens kamera går.

Innslaget, som blir omtalt som «fyllesending», har skapt reaksjoner i Bergen fordi BSTV brøt en avtale med et intervjuobjekt. Uten å informere sjefpsykolog Frode Andreassen ble deler av et seriøst og gammelt intervju med Andreassen klippet inn i «fyllesendingen», skriver studentavisen Studvest ved Universitetet i Bergen.

I går stilte Anna Helle-Valle opp i ungdomsprogrammet «Sone 2» på TV2 og pratet om saken, men ønsket ikke å snakke med VG.

I «Sone 2» forsvarte hun «fyllesendingen».

- Folk reagerer fordi teamet er tabubelagt, sa hun, og hevdet videre at ingen barn er våkne på søndager etter klokken 23.15.

- Modig

Til studentavisen Studvest sier Anna Helle-Valle følgende:

- Det er modig av BSTV å ta opp dette temaet, ettersom det er tabubelagt. Dessuten var vi bevisst på å skape et balansert og sosialrealistisk program med fokus på både hyggedrikking og alkoholmisbruk.

Daglig leder i Alkokutt, Trine Stensen Lunde, er langt fra enig i at dette er modig TV.

- Det er en veldig uklok strategi å legitimere alkohol som man til de grader gjør her. Grensene flyttes hurtig for tiden og alkoholmisbruk blant ungdom er stigende. Rollemodeller som alminneliggjør fyll, gir et visst drikkepress, sier Stensen Lunde til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV