Hovedinnhold

Følte seg overveldet av ånder i «Åndenes mak» - tilkalte forsterkninger

(VG Nett) Klarsynte Lena Ranehag måtte tilkalle ekstrahjelp fordi hun følte seg overveldet av det hun mener er ånder.

Denne saken handler om:

I kveldens utgave av «Åndenes makt» på TVNorge får TV-seerne for aller første gang se de tre klarsynte kvinnene i dokumentarserien jobbe sammen.

Svenske Lena Ranehag (52) måtte nemlig ty til bistand fra sine norske kolleger Gro-Helen Tørum (50) og Lilli Bendriss (66) da det hun oppfattet som massiv ånde-energi, var mer enn hun maktet å håndtere.

- Det var helt nødvendig å be de andre om å komme dersom jeg skulle få grep om dette, forteller Ranehag til VG Nett om eneboligen i Fredrikstad.

VGTV: Se Ranehag, Tørum og Bendriss i kveldens åndeseanse 

Artikkelen fortsetter under bildet.

HELE STABEN: Lena Ranehag i forgrunnen foran det aktuelle huset i Fredrikstad. Bak f.v: Lilli Bendriss, programleder Tom Strømnæss og Gro-Helen Tørum. Foto: TVNorge
HELE STABEN: Lena Ranehag i forgrunnen foran det aktuelle huset i Fredrikstad. Bak f.v: Lilli Bendriss, programleder Tom Strømnæss og Gro-Helen Tørum. Foto: TVNorge


- Her var det ikke bare huset som var ladet, men et stort område rundt boligen. Huset inngikk bare. Jeg skjønte at det måtte flere klarsynte til for å ringe inn området og balansere denne energien, forklarer Ranehag.

- Fordi det var så mange ånder der?

- Ja, det var mange, mange. Et åpent kollektivt minne, vil jeg beskrive det som. Og da jeg kom i kontakt med dette minnet, var det så enormt mye informasjon at jeg tenkte at dette kunne jeg ikke begi meg ut på alene. Det ville jeg ikke maktet, forteller Ranehag.

Aldri redd

- Blir du noen gang redd?

- Nei, det har jeg ikke vett på, ler Ranehag.

- Men er det grunn til å være redd noen ganger?

- Jeg har jobbet så mye med min egen energi og kan ulike teknikker. Så lenge jeg har kontroll, så føler jeg meg trygg. Men man skal ikke leke klarsynt. Det kan bli veldig alvorlig. Åndene kan dra energien din helt ned til bunnen, og mennesker som ikke forstår seg på denne konflikten, kan bli veldig syke. Ekteparet i Fredrikstad opplevde det. Mannen i huset var veldig syk over lang tid fordi han dro inn disse energiene, forklarer Ranehag.

Tror mange er syke

Når VG Nett spør om hun tror mange mennesker er syke nettopp på grunn av ånde-energi - uten at de vet at det er derfor - kommer svaret raskt:

- Jeg svarer JA, med store bokstaver. Men folk forstår mer og mer og setter ting i sammenheng. Derfor får også vi medier stadig mer å gjøre. Folk ber om hjelp når de innser hvor påvirket de blir.

Gråter

Etter kveldens seanse, hvor de tre kvinnene mener at de får ført åndene over til «den andre siden», er det tydelig for TV-seerne at mediene selv er berørt. Øynene står fulle av tårer hos både Ranehag og Tørum.

- Når man kommer i kontakt med følelser utenfor sitt eget energifelt, så går det masse traumer gjennom oss. Når de slipper taket, så kommer følelsene på grunn av den sterke lettelsen, informerer Ranehag.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I AKSJON: Gro-Helen Tørum, Lena Ranehag og Lilli Bendriss i kveldens episode av «Åndenes makt» Foto: TVNorge
I AKSJON: Gro-Helen Tørum, Lena Ranehag og Lilli Bendriss i kveldens episode av «Åndenes makt» Foto: TVNorge


Mens Ranehag og Tørum er mer tause i sin åndekontakt, er det mer lyd i Bendriss, som både messer og slår på trommer. Ranehag forklarer ulikhetene med at alle har sin egen måte å jobbe på.

- Metodene er individuelle. Det som er viktig, er at vi kommer fram til det samme sluttresultatet.

Tviler aldri

- Hvor sikker er du etter slike seanser på at du har lykkes med oppgaven?

- Jeg har alltid tillit til det jeg gjør og at det blir på den beste måten. Hvis ikke kunne jeg ikke ha jobbet. Jeg pleier å spøke med at det beste med å være klarsynt, er at man ikke trenger å tenke selv. Man kan bare levere, smiler 52-åringen.

- Hvis man begynner å tenke, så går det ikke, mener Ranehag som allerede tidlig i barndommen følte at hun var i besittelse av spesielle evner. Hun har aldri ønsket disse evnene bort.

- Absolutt ikke. Livet ville vært fryktelig trist uten. Det er dette som gjør livet mitt rikt. Uten evnene mine, ville jeg følt meg fattig. Jeg tror at jeg er her på jorden for å holde på med det jeg gjør.

Dyr i åndeverdenen

Uten å røpe for mye av kveldens episode, kan vi nevne at det denne gangen også handler om at ekteparet i boligen, Mona og Geir Antonsen, også føler seg hjemsøkt av en katt.

Ranehag er fast bestemt på at dyr har sjel, og at det også finnes dyr i åndeverdenen.

- Dette er noe jeg gjerne vil få tydelig fram. Faktisk er det kjæledyrene våre som lærer oss å kommunisere ordløst. Det er de som gjør oss i stand til å åpne denne begrensningen. Dyrene og vi forstår hverandre uten å snakke sammen, og på denne måten er de med på å utvikle våre åndelige kanaler. Dyrene er døråpnere og gir oss gratis innsikt i ordløs kommunikasjon. Derfor er det også så mange som elsker dyr, mener Ranehag.

TVNorge sender nå den syvende sesongen av «Åndenes makt», som i år har et snitt 460.000. Programserien er blant kanalens desidert mest sette.

LES OGSÅ:  «Åndenes makt»-Tørum deler personlige tragedier i ny bok 

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV