Hovedinnhold

Little Steven: Klar for «Lillyhammer 2»

... Men oppfølgeren kommer tidligst i 2014

KLAR FOR OPPFØLGER: Little Steven vil gjerne spille inn en ny sesong av «Lilyhammer», og vil ikke ta serien ut av Norge. Foto: Sara Johannessen / VG
KLAR FOR OPPFØLGER: Little Steven vil gjerne spille inn en ny sesong av «Lilyhammer», og vil ikke ta serien ut av Norge. Foto: Sara Johannessen / VG
FRANKFURT (VG) Når Steven van Zandt (61) ikke står på scenen med Bruce Springsteen, tenker han for tiden mest på oppfølgeren til braksuksessen «Lilyhammer».

Denne saken handler om:

- Ja visst, vi prøver å finne ut av det nå, når det kan passe inn i kalenderen. I USA jobber vi i svære langtidsperspektiv og allerede et par måneder inn i filmingen av «Lilyhammer» antydet jeg at Springsteen hvert øyeblikk kunne ringe meg fordi han ville ut på turné. Og det skjedde jo, sier van Zandt - alias Little Steven - til VG.

- Så jeg sa til NRK at selv om det kanskje er naturlig med en oppfølger allerede året etter, må det bli mer enn ett år frem til «Lilyhammer 2». Vi prøver iallfall å få det til, fortsetter han.

LES OGSÅ: The Boss elsker «Lilyhammer»

Komplisert tidskabal

Little Steven turnerer med Springsteen ut september, hvilket vil si at en innspilling ikke vil finne sted før tidligst til vinteren. Trolig vil «Lilyhammer 2» ikke få premiere før i 2014, men planleggingen er allerede godt i gang.

KJENT FIGUR: Little Steven spiller eks mafia-boss i «Lilyhammer». Foto: Rubicon
KJENT FIGUR: Little Steven spiller eks mafia-boss i «Lilyhammer». Foto: Rubicon

Senest i forrige uke dro de norske manusforfatterne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin til Barcelona for å møte Little Steven og utveksle ideer. Én ting Little Steven er klokkeklar på er at en oppfølgeren ikke må flyttes ut av landet, for eksempel til USA.

- Nei, det er ikke noe moro! En av hovedideene var jo å gjøre Norge til en egen karakter i serien. Bakgrunnen for det er jo at absolutt ingen vet noe som helst om landet, sier han og fortsetter:

- Norge fremstår litt isolert fra resten av verden i et hjørne hvor Sverige får all oppmerksomheten. Dét bruker vi til vår fordel, hvilket jeg sa til Anne og Eilif helt i starten - jeg vil at denne serien skal være så norsk som overhodet mulig. Med så mange norske locations som mulig og med norsk musikk. Og slik må det være med toeren også, mener han bestemt.

LES OGSÅ: Little Steven: - Jeg elsket å jobbe med dem

Nektet kompromiss

Seriens produsent, Lasse Hallberg i Rubicon, er enig.

- Norge er en forutsetning for å følge opp denne mafioso'en i uskyldhetens Mekka. Andre steder enn Norge eksisterer i alle fall ikke i våre hoder, sier Hallberg til VG.

Little Steven medgir imidlertid at det på et tidspunkt ble diskutert de skulle inngå et kompromiss og tone ned det norske slik at det kanskje ble mer forståelig når det ble vist i andre land.

- Men jeg sa nei - la oss heller ta motsatt innfallsvinkel: jo mer norsk, desto bedre. Så ser vi hvordan det går. Det lærte jeg første gang fra Bruce Springsteen. Han har alltid hatt den innstillingen at han skal gjøre det så mye New Jersey som det bare kan bli. Han var lei av at New Jersey-folk sa de var fra New York, det var ingen stolthet der.

- Bruce beviste at lokale ting kan være interessante. At de kan bli symboler for universelle sannheter. Det er akkurat det samme som vi prøver å gjøre i «Lilyhammer» - finne denne lille fliken av norsk eksentrisitet som ender opp med å bli både universell og sann. Få folk til å si at det der kjenner jeg igjen, det der handler om mitt liv, enten det er i Norge, Tsjekkia eller Australia, sier han.

- Tok en sjanse

- Var du redd for ditt eget rykte ved å stille opp i en såpass vågal produksjon som «Lilyhammer»?

- Det var noe jeg måtte tenke på. Hvis jeg skulle være en av manusforfatterne og produsentene, så vel som å spille hovedrollen, visste jeg at jeg måtte gjøre noe som var ok. Og det ble jo bra, veldig bra. USA elsker det også - over én million har fulgt med på hver episode. Men det var risky, jeg tok en sjanse. Men jeg antar at om serien hadde blitt elendig, ville ingen i USA ha kjøpt det uansett - ingen ville ha visst om det.

- Bruce ville ikke ha sparket deg av en slik grunn?

- Nettopp, jeg trenger jo ikke «Lilyhammer» for å ha et levebrød! Jeg elsker skuespilleryrket også. Det er morsomt, men jeg er ikke sikker på om jeg vil gjøre meg avhengig av yrket, flirer Little Steven, som ser frem til nye innspillingsdager på Lillehammer.

- Folket der var fantastiske å jobbe med, aldri et problem selv om vi tok over omtrent hele byen. Hele greia var virkelig et eventyr, og jeg er jo gal nok til å gjøre slike ting en gang iblant. Noen doper seg på fritiden - jeg gjør dette!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV