Hovedinnhold

Dårligst hittil: «Lilyhammer» mistet 160.000 seere

(VG Nett) Det var nesten 160.000 færre seere som så «Lilyhammer» i går kveld i forhold til forrige onsdag. 918.000 er det dårligeste resultatet Steven Van Zandt & Co har hatt så langt.

Denne saken handler om:

- Det er fortsatt svært gode seertall og når opptaksseingen innkluderes, er det ikke helt umulig at også denne episoden passerer en million seere, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen til VG Nett.

Seerrekord forrige uke

Forrige ukes episode av «Lilyhammer» satte seerrekord for serien så langt med 1.077.000 seere, og når alle som hadde sett serien i opptak i løpet av uken ble inkludert, havnet den totale seeingen for episode fem på 1.104.000 seere.

LES OGSÅ: TIDENES DRAMAEKSPORT 

- Selv om Lilyhammer mister seere nå, skal det mye til å rokke ved posisjonen som tidenes nest mest sette norske dramaserie etter «Himmelblå», fortsetter Tolonen.

«Alle» ser

Snitttallet så langt for den såkalte direkteseeingen ligger på imponerende 1.015.000 for de første seks episodene.

- Når så mange følger en serie, blir det i realiteten slik at «alle» ser, Flesteparten ligger i aldergruppen 30+, men vi har også markedsandeler i aldersgruppen 20-29. Det er liten overvekt av kvinner, men det er fortsatt en serie som er populær i det brede lag av befolkningen, sier Tolonen.

Populær på nett-TV

«Lilyhammer» gjør det ikke bare bra på vanlig direkte TV og i opptak. Også på nett-TV er den norske dramaserien en stor hit. Så langt er det episode tre som topper nett-TV statistikken med 385.210 visninger fordelt på 114.496 unike brukere, ifølge tall fra NRK.

- De sterke tallene Lilyhammer har på nett-TV plasserer serien som en av NRKs største suksesser på nett-TV til nå.
Det ser ut som vi må tilbake til Himmelblå sesong 3 i 2010 for å finne tilsvarende gode tall, sier Espen Blystad, medieanalytiker i NRK til VG.

LES OGSÅ: PLANLEGGER NY SESONG 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV