Hovedinnhold

Katastrofetall for «Sommerfesten» - sett av 28.000

FLOPPER: Synnøve Skarbø og Pia lykke klarer ikke å kapre seere til TVNorges på «Sommerfesten». Foto: Terjen Mortensen / VG
FLOPPER: Synnøve Skarbø og Pia lykke klarer ikke å kapre seere til TVNorges på «Sommerfesten». Foto: Terjen Mortensen / VG
Seertallene stuper for TVNorges sommersatsing «Sommerfesten». Lørdag hadde programmet knapt 28.000 seere.

Programlederparet Synnøve Skarbø og Pia Lykke hadde 96.000 seere på premierekvelden forrige lørdag, men mistet nesten 70.000 til andre episode, og endte på 28.000.

Med andre ord har de allerede lave seertallene sunket rett til bunns, og TV- og radiosjef i mediebyrået Carat Norge Morten Wiberg mener tallene er grunn til bekymring.

- Det er bare andre episode, men dette nærmer seg allerede flopp. Man kan trygt si at dette ikke er noe å juble for og at dette ikke er sommerens «må se»-program, sier Wiberg til VG.

ANEMLDELSE: Kjedelig sommerfest

- Uheldig for programlederne

Han tror TVNorge bruker lørdagskvelden på å teste ut de nye konseptet, som fikk terningkast to av VG.

- Det er ikke minst en test for å se hvordan programlederne fungerer. At bare 28.000 ser programmet er selvsagt svært lite heldig for dem, mener Wiberg.

IKKE FORNØYD: Kommunikasjonsdirektør i TVNorge Svein Tore Bergestuen. Foto: TVNorge
IKKE FORNØYD: Kommunikasjonsdirektør i TVNorge Svein Tore Bergestuen. Foto: TVNorge

Kommunikasjonsdirektør i TVNorge Svein Tore Bergestuen vil imidlertid ikke legge skylden på Skarbø og Lykkes innsats som programledere.

- De har absolutt ikke noe med dette å gjøre. De gjør en god jobb og har begge ledet programmer med mange seere på TVNorge før. Dessverre er det ikke sånn at gode programledere alltid betyr gode seertall, og i dette tilfellet er det programkonseptet og konkurransen med andre kanaler som må ta skylden, sier Bergestuen til VG.

Skarbø har blant annet ledet «Make my day» og «Wipeout» på TVNorge, men Lykke har ledet «Hvem kan slå Aamodt og Kjus».

Synnøve Skarbø ville i går ikke kommentere seertallene overfor VG. VG har ikke lykkes i å komme i kontakt med Pia Lykke.

Vil ha gjennomgang

Lørdag måtte «Sommerfesten» konkurrere med TV2s reprise av «Hver gang vi møtes» fra 19.30 til 21.00 og NRKs «Gitarkamerater for alltid» fra 20.10 til 21. 25. Konkurrentene hadde henholdsvis 174.000 og 393.000 seere.

Bergestuen innrømmer at tallene ikke er gode, og varsler en gjennomgang av hva som har gått galt.

- Det er utvilsomt veldig få seere, men jeg synes dette er rart og også veldig synd. Jeg mener sendingene er gode, men vi må åpenbart gå inn og se hva disse tallene skyldes. Akkurat nå har jeg ikke noen annen forklaring enn at det er sterk konkurranse, sier han.

Test-program

Bergestuen bekrefter at sommersatsingen er en prøveballong for TVNorge. Det er nå lenge siden kanalen sist sendte et egenprodusert lørdagsprogram om sommeren.

- Vil dere vurdere å ta programmet av lufta?

- Det er for tidlig å evaluere om dette er noe vil vil satse på videre, og vi vurderer ikke å ta programmet av luften på nåværende tidspunkt. Men generelt sett er det selvsagt slik at en kommersiell TV-kanal alltid må vurdere om en videre satsing på et program er fornuftig eller ikke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV