Hovedinnhold

Kurt Nilsen: - Lover å ikke drite ut noen

Tror han han bli «snille-Kurt» som «Idol»-dommer

Norges første «Idol»-vinner Kurt Nilsen (33) gjør comeback på andre siden av dommerbordet i neste års «Idol.

Denne saken handler om:

Til våren har det gått ti år siden Kurt Nilsen så vidt gikk videre fra «Idol»-audition, før han stakk av med seieren noen uker senere. Denne høsten skal han tilbake i auditionrommet, men han skal ikke bli dømt. Han skal selv dømme.

- Jeg kommer ikke til å drite ut noen. Jeg vet akkurat hvor jævlig det er å gå inn i det rommet og møte dommerne som skal avgjøre om du går videre eller ikke. Det var noen sure folk som møtte meg, mimrer Kurt.

«Jeg syntes du synger jævlig bra, men jeg syntes ikke du er et popidol. Du burde synge i et band», sa dommer Ole Jacob Evenrud.

«Du synger som en gud, men ser ut som en Hobbit», sa «World Idol»-dommer Ian Dickson under den internasjonale finalen - som han også vant.

- Jeg er kanskje den «Idol»-deltageren som har fått mest dritt slengt i trynet opp gjennom. Men så åpnet jeg kjeften og parkerte alle sammen, sier Kurt.

- Når jeg nå blir dommer håper jeg at deltagerne kan slippe den vonde følelsen. Det handler om musikk, ikke hvem som har den fineste kjolen, fortsetter han.

MEDDOMMER: Kurt Nilsen får selskap av en annen tidligere «Idol»-deltager i dommerpanelet. Han tror Tone Damli Aaberge kommer til å gjøre en strålende jobb i juryen. Foto: Erik H. Mathiesen / VG
MEDDOMMER: Kurt Nilsen får selskap av en annen tidligere «Idol»-deltager i dommerpanelet. Han tror Tone Damli Aaberge kommer til å gjøre en strålende jobb i juryen. Foto: Erik H. Mathiesen / VG

Raus
- Kommer du til å bli «slemme-Kurt» eller «snille-Kurt»?

- Den snille kanskje? Jeg vil si ifra på en ordentlig måte hvis noen ikke har noe der å gjøre, men jeg kommer først og fremst til å være raus med godordene. Jeg tror det finnes så mange talenter der ute som vegrer seg for å gå på audition, men meg trenger de ikke å være redd for. Det kan jeg love.

Jan Fredrik Karlsen har vært Kurt Nilsens manager helt siden «Idol»-seieren. Han har også vært i dommerpanelet for både «Idol», «Norske Talenter» og «X Factor».

- Har du fått noen dommer-råd av Jan Fredrik?

- Jeg har ikke bedt om det nei. Jeg kommer nok til å kjøre min egen greie hundre prosent.

- Hvordan hadde livet ditt vært i dag hvis du ikke hadde kommet med, for ikke å si vunnet «Idol»?

- Jeg hadde nok ikke vært «Idol»-dommer, men du kan være sikker på at jeg hadde holdt på med musikk. Hvis man bare ønsker det nok, finner man alltid drivkraften.

- Det er én måned siden du fikk forespørselen om å bli «Idol»-dommer. Hva tenkte du da?

- Jeg måtte gå litt i tenkeboksen før jeg svarte, men det tok ikke lang tid. Jeg synes det er stort å få være med på å finne det ene idolet som skal utkonkurrere tusenvis av andre. Det er en oppgave jeg tar veldig seriøst. Dette er ikke tull for meg, det er alvor.

Sitter i salen
- Tone Damli Aaberge skal også være dommer. Hva slags dommer tror du hun vil bli?

- Jeg tror hun kommer til å gjøre en veldig fin figur. I likhet med meg vet Tone hva det går i, og hun vet hvordan det er å skulle gå inn den døren og si hei til dommerne. Det tror jeg er en stor fordel.

Kurt har sønnen Lucas (6) med kona Kristin, og barna Marte (16) og Erik (12) fra et tidligere ekteskap.

- I tillegg til «Idol»-innspillingen har skal du spille på 58 kulturhus i høst - hvordan får du tid til familietid?

- Familien min er vant til at pappa stadig er ute og reiser, så det skal vi løse på en eller annen måte. Kanskje de blir med på turné, eller sitter i salen under «Idol», sier han.
Det blir mye Kurt Nilsen på TV den neste tiden. I høst er han aktuell med «Hver gang vi møtes», samtidig som han skal spille inn «Idol», som har premiere i januar 2013.

- Hvorfor en slik plutselig TV-offensiv?

- Du vil aldri få se meg på «Fire stjerners middag» eller kjendisfester med rød løper. Jeg vil drive med musikk, og det kan jeg gjøre i både «Hver gang vi møtes» og «Idol». Jeg føler virkelig jeg har noe å bidra med som «Idol»-dommer, ettersom jeg har vært gjennom det samme kjøret.

- Jeg drømmer selvsagt om å finne den ene stemmen som bare bergtar meg fullstendig. Det er formålet med det hele.
Gleder meg

- Hva har du drevet med de siste årene da? Det har jo vært så stille fra deg.

- Ja, det stemmer. Jeg har vært i studio og laget plate.

Fokusert hundre prosent på musikken. Det har vært utrolig deilig å bare stikke føttene inn i tøflene og sette seg i studio med bare mine egne tanker.

- Men nå er du klar for å hoppe inn i «Idol»-sirkuset igjen, med begge ...

- Fortenna ja. Jeg hopper inn med begge fortenna. Og det gleder jeg meg til.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV