UREDDE: Gjennom TV-serien «Ikke gjør dette hjemme», får programlederne Rune Nilson (t.v.) og Per Olav Alvestad teste ut ting de aldri har fått lov til tidligere. Foto: NRK

Seerstorm etter NRK-program

Voksne seere raser, mens de yngre roser «Ikke gjør dette hjemme», der NRK skyter opp raketter innendørs og lager bomber på kjøkkenbenken.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

«Ikke gjør dette hjemme» - NRK

I går ringte over 100 personer inn til NRKs sentralbord for å uttrykke sin misnøye, samtidig som lovordene haglet inn på sosiale medier som Twitter og Facebook. Men også her var det noen negative reaksjoner.

- Vi har fått massiv respons. Det er vår oppgave å utfordre våre seere. Det tror vi er sunt og bra, og da må vi også være moderne, sier Njord Røv, prosjektleder i «Schrødingers Katt» og «Ikke gjør dette hjemme».

Hva synes DU? Diskuter på Rampelys på Facebook .

Les også: - Forstår kritikken

Uvettig

Og det er ikke bare blant seerne at programserien, som skal gå over fire torsdager, vekker debatt. Også Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har kritisert statskanalen fordi programlederne fyrer av to pinneraketter inne i et hus.

Avdelingsdirektør Torill Tandberg i DSB understreker at DSB hverken har noe ønske om eller rett til å blande seg inn i NRKs redaksjonelle vurderinger. Men DSB stiller spørsmål ved hvilken forebyggende effekt dette innslaget skal ha, hvor ulovlige raketter benyttes på en svært uvettig måte. DSB er dessuten bekymret for signaleffekten dette kan ha på barn og unge.

- Vi er glade for, og avhengig av, medienes hjelp til å forebygge fyrverkeriskader, men DSB mener dette er ikke måten å gjøre det på, sier Tandberg i en pressemelding.

Forebyggende

Men Røv frykter ikke at folk vil kopiere deres elleville stunt.

- At DSB går ut og sier at fyrverkeri er farlig forhindrer ikke at folk ødelegger seg. Men når de for første gang får se hvor utrolig stor sprengkraft som finnes i en rakett så tror vi det har en forebyggende effekt, sier Røv.

Den samme virkningen tror han man får av å vise hva som skjer når man sprenger en liten primus, av den typen mange har med på tur, innenfor husets fire vegger.

- Disse inneholder nok mer gass enn det folk vet. Vi sprengte én for å vise sprengkraften, og dermed raserte vi det ene rommet fullstendig, sier prosjektlederen.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder