JENTESOMMER: Nadia Hasnaoui (t.h.), Anne Lindmo og Hilde Hummelvold inviterer til sommerfest hver kveld fra mandag til torsdag i hele sommer. Foto: Espen Braata

Disse skal lede NRKs Sommeråpent

NRK1 satser tungt på Sommeråpent og lar tre av kanalens mest profilerte, Anne Lindmo, Nadia Hasnaoui og Hilde Hummelvoll, fronte programmet.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- For oss er dette som å fyre opp til en skikkelig sommerfest, sier de tre jentene til VG.

Anne var programleder for Sommeråpent i 2007, Hilde Hummelvold hadde jobben i fjor, mens Nadia er debutant i denne sammenhengen.

- Det er jo litt artig at vi for en gangs skyld kan kalle Nadia for «ferskingen», hun som egentlig er veteranen blant oss med en hel perlerad av svære livesendinger bak seg, sier Anne Lindmo.

Hun har fått de tre siste ukene før skolen begynner igjen, mens Nadia har tre uker fra 27. juni og utover og Hilde Hummelvoll tar seg av uke 29 og 30.

- En ting som gir denne jobben et lite ekstra piff er at programmet går direkte og det er ikke mange andre programmer som gjør lenger, forteller Hummelvoll.

Sommeråpent er et stort spleiselag med bidrag fra mange av statskanalens avdelinger. Det blir underholdning, nyheter, sport - landet rundt reportasjer.

Fin beliggenhet

- Vi bygger opp en stor utescene ved Operaen og alle som har lyst til å komme å se Sommeråpent i vannkanten er hjertelig velkommen, sier Nadia.

- Vi har valgt kokker fra øverste hylle - de fineste og mest talentfulle gutta i byen, lokker Anne Lindmo.

Det er flere år siden NRK lot bare en eller to programledere ta Sommeråpent gjennom hele sommeren. En programleder må jo også ha litt ferie.

- Det blir Provence på oss i sommer, avslører Hilde.

- Jeg skal samme vei - til Sør-Frankrike, sier Nadia.

Anne Lindmo derimot foretrekker Norge: - Vinterferien tok jeg i Nordmarka, i påskeferien lå vi i telt på en holme ved Nesodden og til sommeren drister vi oss helt til Hvaler.

Sommersatsing også på TV2

TREKKPLASTER: Øyvind Fjeldheim skal lede en av TV2s sommersatsninger. Foto: Scanpix

TV2 satser også på sommeraktualitet. I år som i fjor inviterer Øyvind Fjeldheim (bildet) til «Sommertid» på TV2-taket i Oslo. Allerede fredag 3. juni er han på plass - men de første tre ukene bare på fredager.

- Men når skoleferien begynner, blir det Sommertid tre dager i uken, mandag, onsdag og fredag, hele sommeren igjennom, opplyser TV2s kommunikasjonssjef Alexander Valestrand. «Sommertid» hadde for øvrig et snitt på 216000 seere i fjor sommer.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder