SAKSØKER: Caitlyn Jenner hevder paparazziene som fulgte henne var en medvirkende årsak til bilulykken Foto: Chris Pizzello AP

Caitlyn Jenner saksøker paparazzi for medvirkning til bilulykken i 2015

Realitystjernen mener paparazziene kjørte på en måte som bidro til å forårsake dødsulykken i feburar i fjor.

  • Maiken Svendsen

I februar i fjor var Jenner innvolvert i en bilulykke i Los Angeles hvor en 69 år gammel kvinne omkom og fem ble skadet. I august ønsket Sheriffkontoret at påtalemyndighetene skulle tiltale Jenner for uaktsomt drap. Kort tid etter ble det kjent at de manglet bevis for uforsvarlig kjøring, og dermed valgte de å ikke ta ut tiltale.

Les også: Bruce Jenner snakker ut om kjønnsskiftet

Ifølge rettsdokumenter magasinet People har fått tak i, saksøker Caitlyn Jenner (66) paparazzi-fotografen, kalt «den anklagede stalkeren», sin rolle i ulykken. I dokumentene beskriver Jenner paparazziens kjøring som trakasserende da fotografen kjørte for nære bilen hennes for å ta bilder.

«Som en direkte konsekvens av denne stalkingen, uforsvarlige og distraherende oppførsel, ble hun synlig distrahert. Neglisjeringen og den uforsvarlige oppførselen til «den anklagde stalkeren» medvirket til å forårsake ulykken hvor sekunder var avgjørende» står det i dokumentet, ifølge People.

Husker du? – Kall meg Caitlyn

Tett fulgt

Etter at Caitlyn Jenner gjennomførte sin kjønnsskifteoperasjon ifjor har medieoppmerksomheten rundt henne skutt i været. Både i hennes egen serie «Caitlyn» og familiens reality-serie «Keeping up with the Kardashians» kan man se at den vanligvis rolige Jenner hisser seg opp over pågående paparazzi-fotografer.

Fikk du med deg? Her poserer Caitlyn med OL-gullet

Coveret i Vanity Fair markerte hennes endelige forandring fra mannen Bruce til kvinnen Caitlyn. Hun har høstet både hyllest og kritikk for måten han har stått frem som transperson på. Datteren Kylie Jenner er blant de som har åpnet seg om at hun syns kjønnsskiftet til Caitlyn har vært vanskelig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder