JUBEL: VG-medarbeiderne slapp jubelen løs etter at VG ble kåret til Årets avis og årets nettsted under årets Mediepriser.
JUBEL: VG-medarbeiderne slapp jubelen løs etter at VG ble kåret til Årets avis og årets nettsted under årets Mediepriser. Foto: Paul S. Amundsen/MBL

Medieprisene: VG Årets avis og årets  nettsted

Publisert: Oppdatert: 10.05.17 23:40

Del saken på:

Lenken er kopiert
TV

BERGEN (VG) VG har stukket av med to av de gjeveste utmerkelsene under årets Mediepriser: Årets nasjonale nettsted og årets avis.

– Årets Avis bygger sin virksomhet på en grundig journalistisk kultur. På en bemerkelsesverdig måte løser de daglig samfunnsoppdraget og setter nasjonal standard for hvordan nyheter formidles, sa kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) da hun delte ut prisen for Årets Avis onsdag kveld.

VG og VG-eide Dine Penger og Godt hadde i år til sammen 14 nominasjoner i 13 kategorier. Hele åtte priser endte VG med til slutt, hvorav én til Dine Penger.

Samtidig fikk VG prisen Årets nyhetsnettsted som vi også vant i fjor.

– Det er veldig hyggelig

Sjefredaktør i VG, Gard Steiro, sier at det er veldig viktig for VG å være det beste nyhetsnettstedet i Norge.

– VG skal være der folk går når det skjer noe. Det er veldig hyggelig at vi blir anerkjent for det løftet vi tok på undersøkende journalistikk i 2016, sier han.

– I fjor var et spesielt år for VG, det begynte veldig vanskelig med nedbemanning og kutt. Det står stor respekt av hele redaksjon som i en vanskelig tid mobiliserte slik de gjorde og i hele 2016 laget særdeles mye god journalistikk, legger han til.

Bakgrunn: VG vant tre diplomer og Skup-pris

Se listen over alle nominerte og vinnere nederst i saken

Årets featuresak avis

Blant 80 kandidater, stakk VG av med seieren i kategorien Årets avis-featuresak for Tysfjordsaken. De vant også Årets sportsdekning for «Nådeløs åpenhet» – en artikkelserie som tidligere i år også ble belønnet med Skup-diplom.

Vi Menn fikk prisen for Årets featuresak magasin for «På innsiden av Irans antiterrorpoliti». Morgenbladets Håkon Gundersen vant NTBs språkpris og tok også den uoffisielle prisen for kveldens desidert lengste tale.

Også VGs «Advokatavsløringen» som fikk Skup-diplom i april, vant i kveld i kategorien Årets digitale historie, og «Treholt-avsløringene» fikk pris for Årets nyhetsdekning.

VG er også i år nominert til Årets avis (nett og papir) som vi vant i 2015.

Pris til Skam

«Skam» vant Årets program/serie på nett-TV som de også vant i fjor. Da stakk de også av med prisen for Årets nyskapning. Den prisen vant Adresseavisen i år, for prosjektet «Klasse 10C».

Nytt av året er at alle kategoriene er delt opp i papir og digital, som favner alle typer medier. De tre hovedprisene gjelder både nett og print.

– Det åpnes blant annet opp for avismagasiner til å delta i kategorien magasinfoto, en kategori som tidligere kun har vært for ukepressen, sier juryleder Trine Ohrberg-Rolfsrud i MBL.

Et par kategorier kuttet og noen er justert. Årets nyhetssak og sportssak er endret til nyhetsdekning og sportsdekning, slik at hele dekninger også kan vurderes. Det har også kommet inn én ny kategori: Årets redaksjonelle event.

Her er listen over vinnerne:

Årets avisforside:

Bergens Tidende 15. september 2016

Årets forside – magasin/ukeblad:

Dine Penger – 8/16

Årets magasinforside – avis:

Ukeadressa 10. september 2016

Årets featuresak – avis:

VG Helg – Tysfjordsaken

Årets featuresak – magasin/ukeblad:

Vi Menn – På innsiden av Irans antiterrorpoliti

Årets inspirasjonssak:

Fædrelandsvennen – Natt under åpen himmel

Årets magasinfoto:

VG Helg – På nattevakt i Manila Foto: Helge Mikalsen

Vinnerlisten fortsetter under bilde:

Årets sportsdekning:

VG – Nådeløs åpenhet

Årets spesialmagasin – avis:

Stavanger Aftenblad – Glassjenta

Årets nyhetsdekning:

VG–Treholt-avsløringene

Årets nisjenettsted:

NRK Super

Årets digitale historie:

VG–Advokatavsløringen

Årets nett-TV-serie:

NRK – SKAM

Årets redaksjonelle event:

KK–KKmila

Årets nasjonale nyhetsnettsted:

VG

Årets lokale nyhetsnettsted:

Bergens Tidende

NTBs språkpris:

Håkon Gundersen i Morgenbladet

Årets nyskapning:

Adresseavisen–med Klasse 10C

Årets magasin (nett og papir):

KK

Årets Avis (nett og papir):

VG

Denne artikkelen handler om