AMERIKANSK KJÆRESTE: Britiske prins Harry har falt for amerikanske Meghan Markle, som er kjent blant annet fra Netflix-serien «Suits». Det færre vet, er at Markle også er svært aktiv i samfunnspolitiske spørsmål i FN-regi, akkurat slik prins Harrys mor, prinsesse Diana, var. Foto: Andrew Cowie AFP

Dette er Meghan Markle: Samfunnsbevisst og berømt

Har samme sosiale engasjement som prins Harrys mor, prinsesse Diana

Prins Harrys (32) nye kjæreste, Meghan Markle (35), har mye av det prinsens egen mor, prinsesse Diana, hadde - ikke minst et aktivt humanitært engasjement.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I en rykende fersk uttalelse, som blant annet er publisert på kongehusets Facebook-side, bekreftes amerikanske Meghan Markle (35) som den britiske prinsens nye kjæreste. Bekreftelsen kommer i kjølvannet av romanseryktene som begynte å svirre allerede ved månedskiftet.

Les også: Prins Harry er bekymret for kjærestens sikkerhet

Foreløpig har ikke Markle selv sagt noe offentlig, men det skrives hyppig om «Suits»-skuespilleren i ulike medier. Og det må hun nesten bare regne med, når hun er i forhold med en britisk prins.

Meghan Markle har spilt i en rekke filmer og tv-serier, men det er utvilsomt «Suits»-serien som er hennes foreløpige karrierehøydepunkt.

Meghan Markles mor er afro-amerikaner, mens faren er hvit. At Meghan Markle er halvt hvit, halvt sort har preget henne helt siden tidlig barndom hvor hun aldri helt visste i hvilken kategori hun skulle holde seg til.

Lest denne?: Prins Harry: – Massiv paranoia for kjæreste-oppstyr

I en lengre artikkel i Elle fra 2015 skriver hun utførlig om hvilke problemer dette medførte - som at naboene i The Valley i Los Angeles trodde at moren var hennes barnepike fordi hun var sort - og hvordan hun til slutt fant frem til sin egen identitet - som seg selv.

Me and my dad #throwbackthursday

Siden har Meghan Markle flere ganger snakket stolt om sin herkomst og jobber også aktivt med sosiopolitiske spørsmål i regi av FN. Hun er utdannet ved Northwestern University hvor hun fordypet seg i kommunikasjon. Hun ble uteksaminert i 2003, ifølge ETonline.com.

På hennes egen nettside, The Tig - en slags blogg der hun deler gode tips innen mat, reiseliv, mote og mer til - kan man lese om hennes sterke engasjement og reiser til land som Rwanda og Costa Rica for å oppleve fattigdommen i disse landene.

Akkurat slik prinsesse Diana - hennes nye kjærestes avdøde og ikoniske mor - gjorde i sin tid.

På The Tig forklarer hun også hvorfor hun er så opptatt av disse spørsmålene på den ene siden mens hun lever et Hollywood-liv på den andre, og hvorfor hun takket ja for å være global ambassadør for UN Women og World Vision.

I wrote an article that's near and dear to my heart - I hope you'll take a little time to read it today! Would be most grateful 💫Link in bio and right here: http://thetig.com/how-to-be-both/ #bethechange (photo cred @gaborjurina )

Meghan Markle, som er født og oppvokst i Los Angeles, har tidligere vært gift med filmprodusent Trevor Engelson (40). Paret giftet seg i Ocho Rios på Jamaica i september 2011 foran 102 gjester, ifølge det amerikanske magasinet US Weekly.

Engelson og Markle skal ha blitt forlovet i 2010 etter å ha vært kjærester i seks år. To år senere ble imidlertid skilsmissen kjent. Ifølge det amerikanske magasinet skal paret ha gått fra hverandre i stillhet høsten 2013.

Meghan Markle er også over pari intressert i mote, siden hun for tiden er aktuell med egen kleskolleksjon for den kanadiske kleskjeden Reitman.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder