STUPER I DET: Slik ser bildene fra det nederlandske programmet som TVNorge vil kalle «Skal vi bade» ut. Foto: Eyeworks.

Stupekrig mellom TV 2 og TVNorge

TVNorge kjøper stupe-TV dagen etter TV 2 - og har castet Aamodt og Kjus

CANNES (VG Nett) Dagen etter at TV 2 sikret seg programmet «Stars in Danger», hopper TVNorge i det med «Celebrity Splash».

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL
Her kan du se promovideo for TVNorge-programmetBanijay Group - We are Banijay

Felles for de to programmene er at begge inneholder kjendiser som stuper, og de omtales som en stupevariant av «Skal vi danse».

I en pressemelding onsdag skriver TVNorge at de har sikret seg rettighetene til «Celebrity Splash», og at de vil kalle programmet «Skal vi bade».

- Vann-vittig

- Dette er et fantastisk spennende program. Tenk deg selv, uten annen erfaring enn fra bryggekanten skal norske kjendiser ende med å ta sats fra 10-meteren. Derfra er det bare én vei. Det er helt vann-vittig, sier programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge.

Bakgrunn: TV 2 satser på kjendisstup

«I serien får kjendisene kyndig hjelp fra erfarne stupetrenere, og stupe-elevene skal lære å stupe fra forskjellige høyder og med forskjellige vanskelighetsgrader. Hver uke konkurrerer kjendisene mot hverandre og får poeng fra dommerne», heter det i pressemeldingen.

VG Nett vet at det de siste dagene har vært intens forhandling om stupeprogrammene.

«Stars in Danger» har vært produsert i Tyskland siden 2004, og fremholdes av rettighetshaverne som det originale stupeprogrammet.

TV 2 er den første kanalen internasjonalt som kjøper formatet, ifølge C21media.net.

Er du interessert i stupe-TV? Si din mening i kommentarfeltet!

«Celebrity Splash» har på sin side vært en stor snakkis på messen i Cannes denne uken, blant annet på grunn av veldig gode seertall i Nederland. Dette formatet er også solgt til ABC i USA, ITV i Storbritannia og TF1 i Frankrike.

Aamodt og Kjus

Ifølge TVNorge hadde den den tredje største kanalen i Nederland, SBS 6, høyere seertall enn de to største kanalene i landet til sammen da de sendte «Celebrity Splash».

- Celebrity Splash er det eneste formatet blant stupevariantene som faktisk er prøvd i markedet som serie, og det med voldsom suksess, sier Landsverk.

Kanalen har allerede sikret seg to utøvere til stupeprogrammet - deres egne programprofiler Kjetil Aamodt og Lasse Kjus.

- Denne stupingen er så fysisk og psykisk utfordrende at vi ikke klarte å si nei. Dessuten må jeg slå Lasse, sier Aamodt i pressemeldingen.

2013

I TV 2-programmet skal seks kjendispar konkurrere mot hverandre i «Stars in danger». På kort tid skal kjendisparene lære seg å utføre stup fra store høyder i dype basseng. De skal stupe solo og gjøre synkronstup.

- «Stars in Danger» har vært et svært ettertraktet format på TV-messen i Cannes, vi ble sjarmert i senk og er svært glade for at vi har klart å få en avtale i havn. Seerne kan glede seg til morsom, imponerende og spektakulær stupe-akrobatikk utført av vågale kjendis-par, sier Gundelach Brandstrup i en pressemelding som ble sendt ut tirsdag.

I samme pressemelding går det fram at programmet skal på luften i 2013.

Det er Nordisk Film som skal produsere TV 2s program, mens Eyeworks Dinamo skal lage stupe-TV for TVNorge.

- Vi så hvor vellykket dette konseptet ble i Nederland. Interessen fra resten av verden er stor. Dette formatet er allerede satt i produksjon i blant annet USA og Storbritannia, som jo er de viktigste TV markedene, og OL-vinnere og andre superstjerner kappes om å bli med, sier Odd Arvid Strømstad i Eyeworks Dinamo i pressemeldingen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder