ALVORLIG: Pilou Asbæk i et rollebilde fra «Borgen» hvor han hadde en sentral rolle. Foto: DR

ALVORLIG: Pilou Asbæk i et rollebilde fra «Borgen» hvor han hadde en sentral rolle. Foto: DR

«Borgen»-stjerne blir programleder for Eurovision

Johan Philip Asbæk, populært kalt Pilou, blir en av de tre programlederne for årets internasjonale finale i Eurovison Song Contest. For norske TV-seere er han best kjent som spindoktoren Kasper Juul i den populære TV-serien «Borgen».

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Da jeg ble tilbudt denne jobben, var jeg ikke et øyeblikk i tvil at dette skulle jeg si ja til. Men jeg må ærlig innrømme at jeg blir litt svett ved tanken på de oppgavene som dette innebærer, sier Pilou Asbæk.

Viktig programleder-jobb

LYKKELIG FJORÅRSVINNER: Emmelie de Forest. Foto: Mattis Sandblad/VG

Men han blir på ingen måte alene om den viktige programleder-oppgaven. Finalen går av stabelen 10. mai i København etter at Emmelie de Forest vant den internasjonale finalen i fjor. Akkurat som da Norge arrangere den internasjonale finalen i 2008, blir det et trekløver som skal lede det store TV-showet. De to andre er Nikolaj Koppel, og Lise Rønne.

Hun er best kjent som programleder for den danske nasjonale finalen i Melodi Grand Prix to ganger og hun har også ledet den danske utgaven av X-factor hele fire ganger.

Startet som pianist

Koppel er utdannet pianist og har holdt konserter rundt om i hele verden, men siden 2000 har han arbeidet som journalist og redaktør for forskjellige store avdelinger i Danmarks Radio.

Selv om han har mye scene- og TV-erfaringer, har Asbæk aldri vært i nærheten av en så stor TV-oppgave som programlederjobben for Eurovision. Han går da også til oppgaven med en stor porsjon ydmykhet

- En helt vill opplevelse

- Jeg kommer til å gjøre alt som står i min makt for å bli en god Eurovision-vert. Jeg tror det kommer til å bli en helt vill opplevelse og en fest som alle er invitert til å være med på, sier Pilou.

VENNER FRA TEATERSKOLEN: Norske Jakob Oftebro og Pilou Asbæk. Foto:VG

Han gikk for øvrig i samme klasse på teaterskolen i København som norske Jakob Oftebro. De to er gode venner og i et VG-intervju hadde han dette å si om kameraten.
(krever innlogging)

- Han er Norges mest vidunderlige mann, tror jeg. Men jeg er veldig inhabil, jeg er veldig glad i Jakob.

Det var også rett etter han var ferdig med teaterutdannelsen at produsenten av «Borgen» tok kontakt.

Et knalltilbud

Pilou, eller Johan Philip som han egentlig heter, skjønte raskt at han fikk et knalltilbud.

- Jeg regnet ikke med at Martin Scorsese eller Lars von Trier ville kontakte meg, så jeg grep begjærlig sjansen til å spille spinndoktor. Men det innebærer mye jobbing, fordi jeg innimellom også har spilt den lille men godt prisbelønnede filmen «R», i tillegg til andre prosjekter, sa Pilou i et intervju med VG i 2011.(krever innlogging)

- Liker å feste

I det samme intervjuet karakteriserte han seg selv som en person jobber mye, elsker film, el kunst og går ofte på museer.

- Få med at jeg også liker å feste, sa han også i det samme intervjuet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder