«Farmen»-vinner overrasket av bygda - tok til tårene

Magnhild Vik (42) ble overrasket av bygda da hun kom hjem til gården som årets «Farmen»-vinner.

 • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over fem år gammel

Da Magnhild ankom gården i Innfjorden i går kveld, ble hun møtt av over 100 personer fra bygda, som hadde samlet seg for å hylle den ferske realityvinneren.

– Jeg ble helt målløs. Det var overveldende. Jeg er veldig lettrørt og tok til tårene da jeg skjønte hva som foregikk, sier Vik til VG, som ikke ante noe om feiringen.

På gården ble hun møtt av barna Lars (3), Ingrid (13), Marit (11), Anna (7), ektemannen Gjermund, øvrig familie og ivrige folk fra bygda, som var samlet med fakler, kake og blomster.

– Etter den negative kritikken som har kommet i kjølvannet av «Farmen», var det deilig å få en positiv overraskelse. Det var nok derfor det ble så rørende for meg. Dette var utrolig fint, fortsetter hun.

Holdt seieren hemmelig

Vik forteller at hun har holdt seieren hemmelig for flere av familiemedlemmene lenge.

– Mannen min har visst det siden avgjørelsen falt 6. oktober, men jeg holdt det hemmelig for alle frem til for en uke siden. Da fikk mine to eldste døtre vite det. Mor, far, søsken svigerfamilie og mine yngste fikk vite det i går.

– Har det vært vanskelig å holde det hemmelig?

– Det har vært helt greit, for de har ikke spurt. Da hadde jo spenning vært ødelagt. Så det har vært like greit å holde det nede så lenge som mulig. Da de som ikke visste det så finalen ble de satt ut - de trodde ikke sine egne øyne, forklarer Vik.

LES MER OM «FARMEN-VINNEREN: Sendt på barnehjem som nyfødt

Seieren har betydd mye for den eldste datteren Ingrid Husøy Vik.

Også hun ble rørt da moren kom hjem.

– Jeg ble veldig glad selv, og jeg innrømmer at jeg gråt litt, sier hun til VG.

13-åringen forteller at det har vært rart å se moren sin på TV.

– Det har vært uvant, og det er veldig rart å tenke på. Jeg er skikkelig glad for at hun ikke blandet seg i krangling, ikke saboterte og selvfølgelig stolt av at hun vant.

STORSLÅTT HJEMKOMST: Magnhild ble møtt av bygdas speidere med fakler da hun kom hjem til bygda med om lag 400 innbyggere. Foto: Endre Engen Foto:,

Vil bli ordfører

Nå venter nye oppgaver. For da listen over ordførerkandidatene i Rauma kommune ble offentliggjort på Sps landsmøte i november, ruvet «Farmen»-vinneren på toppen. Hvis bonden fra Innfjorden i Rauma trekker det lengste strået i kommunevalget i 2015, blir hun historisk.

– Heia Magnhild - det er på tide! bryter tidligere leder av Senterpartiet, Liv Signe Navarsete, ut da hun blir gjort oppmerksom på at «Farmen»-vinneren kan skrive historie i Rauma kommune.

– Jeg kjenner folket der som offensive og arbeidsomme som setter pris på en dame med tak i. Jeg tror kommunen kan ha godt av en kvinnelig ordfører, sier Navarsete.

Sp-politikeren tror Vik kommer til å bli en god ordfører.

– Hun er utholdende, kunnskapsrik og energisk – det er egenskaper som er viktig å ha for en ordfører. Hun har vist seg å være en skikkelig dame med tæl, og det kan hende det er det de trenger i Rauma.

Også Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum tror hun er en sterk ordførerkandidat i Rauma.

– Hun har nok helt sikkert gode muligheter til å gå til topps. Da jeg møtte henne på Stortinget nylig var det noen minutter med kjendisprat før samtalen peilet seg over på politikk. Det er tydelig at engasjementet hun har for politikken er ektefølt, sier Vedum.

Han tror «Farmen»-deltakelsen kan hjelpe Vik som ordførerkandidat.

– Utfordringen til mange ordførerkandidater er at folk ikke vet hvem de er. Det problemet har ikke Magnhild. Som politiker må man tåle å bli omtalt, og det kan til tider være nådeløst. Men velger man å ha en offentlig rolle, må man slå seg til ro med at man ikke kan styre mediene og praten som følger med. Man må klare å slappe av, vite hva man står for og ikke være så selvhøytidelig. Sånn sett kan «Farmen» ha vært en god test for Magnhild, sier Sp-lederen.

Trives i mannsdominerte yrker

Vinner Vik valget tar hun over som ordfører etter Lars Olav Hustad (H). Før ham satt Torbjørn Rødstøl fra Sp i hele tolv år. Vik kan bli den fjerde fra Sp som sitter som ordfører i kommunen i Møre og Romsdal, men altså den første kvinnen. Vik forteller at hun ble glad og smigret da kandidaturet ble offentlig kjent.

Hun har om lag åtte år erfaring fra politikken og sier selv hun er uredd når det kommer til å gå i diskusjon.

– For meg er det viktigste at den beste får jobben. Det er ikke viktig om det er en mann eller en dame, sier hun bestemt, og legger til at hun et godt trent som kvinne i mannsdominerte yrker.

FÅR SKRYT: Vik motiveres av den positive om omtalen hun blant annet får av Liv Signe Navarsete, tidligere leder av Senterpartiet. Foto:Sara Johannessen,VG

– Så langt har det gått veldig bra som bonde og tillitsvalgt i Tine. Det å være den første kvinnelige ordføreren tror jeg ikke blir noen problem – det finnes mange kvinnelige ordfører.

Da VG spør henne hvor stor drømmen om å bli ordfører er, svarer hun raskt og like bestemt:

– For meg personlig er det ikke viktig å bli ordfører, men det er viktig for meg et en person fra Senterpartiet vinner.

«Farmen»-deltakelse kan være postivt

Vik legger ikke skjul på at serien i «Farmen» kan gi positive ringvirkninger for henne i kommunevalget, selv om hun understreker at hun ikke brukt reality-deltagelsen aktivt i en strategi inn mot valget.

– Når du har et kjent fjes, slipper du å presentere deg. Nå vet folk hvem jeg er, men det var ikke en del av valgkampen å være med i «Farmen». Jeg skal innrømme at jeg likevel hadde tre regler jeg jeg jobbet etter på gården: Ikke bryte avtaler, behandle folk skikkelig og jobbe hardt. Det klarte jeg, og det er verdier jeg vil ha med meg i politikken.

– Hva tenker du om lovordene du får fra partifellene dine?

– Den gode omtalen er en bekreftelse på at det jeg står for er bra, og utrolig motiverende for meg. Men til syvende siste er det folket i Rauma som bestemmer.

VG+: «Farmen»-Magnhild: Her fant hun vinnerformen(krever innlogging)

Les også

 1. Dette synes deltakerne om «Farmen-vinneren»

  Magnhild Vik (42) er årets vinner av «Farmen», og ifølge de andre deltagerne er hun en verdig en.
 2. Kjendisbøndene hyller «Farmen»-Magnhild

  Magnhild Vik (43) vant søndag årets «Farmen». Nå hylles hun av partikolleger og andre kjendisbønder.
 3. TV 2 kan ha avslørt «Farmen»-vinner for tidlig

  Kanalen mener det ikke er hold i påstandene. – Dette er…
 4. Tidenes sesong for «Farmen»: – Man blir nesten svimmel av tallene

  «Farmen» har hatt gode tall gjennom hele sesongen og avsluttet med å sette sesongrekord.

Mer om

 1. Farmen

Flere artikler

 1. Kjendisbøndene hyller «Farmen»-Magnhild

 2. Pluss content

  «Farmen»-vinneren bak kulissene

 3. «Farmen»-Magnhilds ordførerdrøm vil trolig ryke

 4. Farmen-Magnhild: Kjente både avdøde og siktet

 5. «Farmen»-Magnhild om seiersøyeblikket: – Det er helt uvirkelig

Fra andre aviser

 1. Bonde vant «Farmen»

  Aftenposten
 2. Makt i blikket

  Bergens Tidende
 3. Ola Borten Moe gjenvalgtmed 28 blanke stemmer

  Aftenposten
 4. Neste «reality-show» for Sp-kjendisene er valget

  Aftenposten
 5. Knallvalg for Senterpartiet

  Bergens Tidende
 6. Ola Borten Moe gjenvalgt med 28 blanke stemmer

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no