HEDRET: Oddgeir Bruaset fikk Hedersprisen under «Gullruten» 2015. Foto:Vg Krister Sorbo,VG

Rørt Bruaset fikk Hedersprisen: – Dette er uvirkelig

Se alle vinnerene!

BERGEN/OSLO (VG) TV-bransjens aller beste blir kåret i Grieghallen, og kjendisene er mer enn klare for feiring.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Gullruten-showet er i gang, og alt som kan krype og gå av TV-kjendiser er samlet i Grieghallen i Bergen. Underholdning, reality, dokusåpe og TV-drama er bare noen av kategoriene hvor det skal utropes en vinner i løpet av kvelden.

Tidligere lørdag kveld strømmet alle de stivpyntede inn i Grieghallen, og VG var på plass og snakket med flere av dem. Erik Solbakken slo til og serverte en gladnyhet på den røde løperen: Han skal bli far for andre gang.

Også Hedersprisen ble delt ut. Den gikk i år til «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu»-programleder Oddgeir Bruaset.

– Dette er uvirkelig, det er som å våkne fra en god drøm. Det er så mange før meg på listen over folk som har vunnet hedersprisen, at jeg føler meg svært ydmyk over å være i dette gode selskapet, sier han til VG.

– Og så må jeg få takke hun jeg har levd mesteparten av livet mitt, som har styrt skuta hjemme tanke hun har forbildet til meg og handlingene og verdiene hun står for, det har preget meg og programmene jeg har laget. Så denne seieren deler jeg med min Olaug, sa en tydelig rørt Oddgeir Bruaset fra scenen.

Her er vinnerne i de viktigste kategoriene (listen oppdateres)

BESTE BARNE- ELLER UNGDOMSPROGRAM

MK-X - NRK - NRK

BESTE KVINNELIGE SKUESPILLER

Ida Elise Broch i Lilyhammer - Rubicon – NRK

BESTE KVINNELIGE SKUESPILLER: Ida Elise Broch. Foto:Vg Krister Sorbo,VG

– Morna Wiggen, ropte Ida Elise Broch fra scenen i Grieghallen, før hun skyndte seg å legge til:

– Neida, hun vet hvor bra hun er og de andre nominerte – derfor trodde jeg ikke at jeg kom til å vinne. Niko, tusen takk – jeg er veldig stolt over at du er broren min.

VG traff henne bak scenen etterpå:

– Jeg er virkelig emosjonell nå, for jeg hadde virkelig ikke tenkt at jeg ville vinne. De andre nominerte er så utrolig flinke. Jeg er så utrolig satt ut, men også veldig glad.

BESTE DOKUSÅPE

Jul i Tangerudbakken - Zacapa - TVNorge

Nominasjonene ble annonsert 24. mars. Her kan du se alle nominerte.

BESTE REALITY

Sweatshop, dødsbillig mote - Hacienda film - Aftenposten TV

BESTE KVINNELIGE PROGRAMLEDER

BESTE PROGRAMLEDERE: Anne Lindmo og Thomas Numme med hver sin Gullruten-pris. Foto:Vg Krister Sorbo,VG

Anne Lindmo for Lindmo - NRK – NRK

Laget sending nummer 100 denne uka.

– Det er kjempegøy at jeg vant denne prisen, for jeg hadde virkelig ikke trodd det. Jeg har vunnet Gullrute-priser tidligere, men det blir aldri en rutine. Man blir derimot mer vant med sirkuset som er rundt slike prisutdelinger, sa en fornøyd Gullruten-vinner.

– Å lage 100 episoder har vært en utrolig reise med flinke kollegaer. Å få lage så mye TV er ingen garanti. Nå satser vi på 100 til, sa hun til VG etterpå.

BESTE MANNLIGE PROGRAMLEDER

JUBLENDE GLAD: Thomas Numme ble årets mannlige programleder. Her er han flankert av humortruppen Raske Menn. Foto:Marit Hommedal,NTB scanpix

Thomas Numme for Senkveld med Thomas og Harald - Plan-B TV - TV2

Første gang han tar prisen hjem

– I kveld skal jeg feste så lenge jeg kan, så dette blir en lang natt, utbryter Numme da han møter pressen rett etter at han fikk prisen på scenen.

– Jeg har vært nominert til denne prisen før, men aldri vunnet. Så dette betyr utrolig mye for meg. Man lever for å få litt anerkjennelse, og med denne prisen må jeg si at jeg har fått akkurat det. Så dette skal jeg leve lenge på.

BESTE DOKUMENTAR ELLER FAKTASERIE

Født i feil kropp - Merkur film - TV 2

– At man kan vinne en pris for å fortelle om livet sitt er utrolig. Det er veldig godt å få vite at folk har satt pris på det vi gjør og at vi har turt å være oss selv – noe som bare skulle mangle siden vi lever i 2015, sier Lise Marie.

– Etter at programmet gikk på TV har flere kontaktet oss og fortalt at det har reddet livet deres. Flere foreldre har kontaktet oss og fortalt at de får mer forståelse for dette, så det er viktig at folk tørr å stå frem og si ifra om at de er født i feil kropp, sier Petter Vennerød som har regissert serien.

Beste TV-øyeblikk, ble utdelt på VGTV tidligere i kveld: Harald Rønneberg med nakenyoga fra Paris i «Senkveld».

LEDET SHOWET: Cecilie Steinmann Neess og Jacob Schøyen Andersen. Foto:Krister Sørbø,VG

BESTE KONKURRANSEDREVNE REALITY

The Biggest Loser Norge - Rubicon - TVNorge

BESTE NYE PROGRAMSERIE

Sofa - Strix – NRK

– Det er stas å få en pris for det vi hadde gjort uansett – nemlig se på TV, sier Adam Schjølberg, som er en fast deltaker i programmet.

– Å få pris for å kommentere TV er utrolig, spesielt siden jeg ikke har TV selv. Jeg reiser bare rundt til venner og kjære, og på den måten får jeg med meg hva som går på de ulike kanalene, sier Tore Petterson som Adams partner.

BESTE NYHETSSENDING ELLER AKTUALITETSPROGRAM

Operasjon konspirasjon - Norsk Fjernsyn - TV 2

BESTE HUMORPROGRAM

Karl Johan - Norsk Fjernsyn – NRK

– Dette er første gang jeg holder en Gullrute som jeg kan kalle min egen – eller vår da, sier Hasse Hope. Han forteller at han har et håp om å få lov til å ta den med hjem, men da skyter Erik Solbakken inn:

– Nå nei du, den skal nok stå i kontorfellesskapet vårt.

– Vi har faktisk bestemt oss for å gi denne prisen til Karl Johan, gata altså. Nå skal vi sende inn en søknad til Oslo kommune og høre om vi får lov til å smelte den inn i bakken, slik at alle som har bidratt skal få en del av prisen. For vi står for 20 prosent av programmet, men resten er det folket som vi tilfeldigvis møter mens vi spiller inn serien. Vi regner med å få et svar i 2029.

BESTE UNDERHOLDNINGSPROGRAM

Trygdekontoret - NRK - NRK

– Saklig! Jeg må nesten finne frem den lappen... Har man drukket nok, så har man dårlig hukommelse, sa Thomas Seltzer spøkefult fra scenen.

GULLGUTTER: Truls Svendsen vant Publikumsprisen for andre år på rad. Thomas Seltzer vant for «Trygdekontoret». Foto:Krister Sørbø,VG

PUBLIKUMSPRISENVinner Truls Svendsen! Les intervju her!

BESTE MANNLIGE SKUESPILLER

Dennis Storhøi i Kampen om tungtvannet - Filmkameratene - NRK

BESTE TV-DRAMA

Kampen om tungtvannet - Filmkameratene - NRK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder