MÅ KJEMPE: Finn Olav Odde må ut i tvekamp for andre gang på rad. Foto:Rolf-Ørjan Høgset,

«Farmen»-Finn Olav: – Det er bullshit

Finn Olav Odde (56) sier han forventet å bli valgt til førstekjempe, men at Olav Harald Ulstein (51) valgte ham på feil grunnlag.

Artikkelen er over fem år gammel

Det at storbonden Olav Harald Ulstein valgte Finn Olav Odde til førstekjempe under onsdagens episode av «Farmen» falt ikke i god jord. Dette blir andre gang på rad at Odde må ut i tvekamp.

Tidligere i episoden prøvde deltager Ørjan Hult å få storbonden til å velge en jente til førstekjempe. Storbonden lot seg ikke rokke og mistenkte at Hult var ute i Oddes ærend. Valget falt til slutt på nettopp Finn Olav Odde.

– Den er grei, jeg regnet med det, sier Odde da valget var klart.

– Jeg savner litt av engasjementet du har hatt tidligere, parerer Ulstein.

Etter å ha hørt hvorfor han ble valgt er ikke Finn Olav Odde like fornøyd.

– Han kunne ha sagt at han ikke liker meg, eller at han er redd for meg og ikke vil ha meg i finaleuken. Det hadde vært greit. Men det at han vil ha meg ut for at jeg har gjort for lite denne uken er bullshit, sier en tydelig irritert Finn Olav i onsdagens episode. Han forteller også at han unner storbonden en finalekniv.

Kommentar:Er det ikke deilig å ha noen å hate?

Må jobbe

Til VG utdyper Odde at han visste at han kom til å bli valgt som førstekjempe da Ulstein ble valgt til storbonde.

– Da han velger meg og påpeker at jeg ikke har vært engasjert nok, da blir jeg skuffet. Han var avhengig av at jeg hjalp til med hesten, og at jeg ordnet med porten under ukeoppdraget. Selv om jeg visste at jeg kom til å bli valgt kunne jeg ikke la være å jobbe. Uansett hvor jævlige de kan være mot hverandre, så er det bare ikke meg å slutte og jobbe.

Vareordfører Olav Harald Ulstein. Foto:Therese Alice Sanne,VG

Varaordfører i Sykkylven kommune, Olav Harald Ulstein, har vært i hardt vær den siste tiden. Han skjelte blant annet ut Finn Olav Odde og kalte ham en «en ynkelig og motbydelig mann».

– Jeg er fryktelig skuffet over det. Jeg har fått så mye støtte. Da ungene mine ringer og sier at barnebarna ikke får se på direkte TV at bestefar får kjeft fordi «bestefar er en snill mann», så stikker det meg litt. Desto mer jeg tenker over det, desto verre er det, sier Odde til VG.

Ville ha tilgitt

56-åringen forteller at kritikken som har kommet mot Ulstein ikke er uventet.

– Jeg har fått mange henvendelser der folk i Sykkylven beklager hans oppførsel, sier Odde til VG.
Selv om Odde fikk en verbal overhaling av Ulstein er han ikke bitter på «Farmen»-konkurrenten.– Jeg hadde tilgitt ham om han hadde ringt meg, sier han.

I forrige ukes tvekamp ble Odde valgt til andrekjempe av Frank Tore Aniksdal (44). Det var mye omtalte Anniksdal som trakk det korteste strået. Episoden fristet rekordmange seere.

DELTAKERNE: Dette er alle deltakerne som har vært inne på årets «Farmen»-gård. Bak fra venstre: Sol Maja Otterstad, Frank Tore Anniksdal, Ørjan Hult, Finn Olav Odde, Alina Vassnes, Olav Harald Ulstein, Malin Vassnes, programleder Gaute Grøtta Grav. Midten fra venstre: Daniel Godø, Bjørn Egil Mogenstad, Magnus Melkeraaen, Charlotte Thøgersen og Hilde Ostad. Foran fra venstre: Magnhild Vik og Stine Sørum. Foto:Rolf-Ørjan Høgset,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder