- samtidig som programmet er nominert til Gullruten

LIVSSTILSGURU: Erik Bertrand Larssen får som regel fart på dem han instruerer, men sliter med å friste seerne. Foto:Rune Bendiksen/TV3,

«Bertrands metode» tatt av skjermen

Etter syv episoder er «Bertrands metode» på TV 3 skrinlagt på grunn av for lave seertall.

Artikkelen er over fem år gammel

«Sesongen er avsluttet», står det på TV3s nettsider. Men de siste tre episodene har altså ikke blitt sendt. Og nå er de lagt på is på ubestemt tid.

«Bertrands metode», som har gått på torsdager, er blant programmene som kjemper i kategorien «Beste nyskaping» når Gullruten-prisene skal deles ut i mai (se alle de nominerte her).

Likevel tas serien av lufta etter syv av de totalt ti innspilte episodene. Det bekrefter TV3s pressesjef Line Vee Hanum overfor VG.

– Ja, «Bertrands metode» er nominert til Gullruten. Det er veldig hyggelig å få anerkjennelse for kvaliteten på programmet. Og det er riktig at de siste episodene av «Bertrands metode» blir flyttet. Denne sesongen har ikke programmet fått så mange seere som vi mener det bør ha, så vi sparer de siste episodene til senere, sier Hanum.

Les også: Ansatte slutter hos motivasjonsguru

Halverte seertall

Erik Bertrand Larssen (41) har i i en årrekke jobbet med noen av Norges største idrettsstjerner. Han har skrevet bøkene «Bli best med mental trening» og «Helvetesuka». Men han klarte altså ikke å fange TV-seerne.

Programmet fristet kun 80.000 skuelystne da det hadde premiere, og siden da har tallet rast til rundt 40.000 seere.

VGs anmeldere ga «Bertrands metode» terningkast tre.

Tidligere i år skrev VG om at Bertrand Larssen, som lever av å selge det han kaller «vinnerkultur, motiverte ansatte, effektive team og inspirerende ledere», men som sliter med å holde på sine egne ansatte. På litt over ett år har over 13 ansatte sluttet.

«Bertrands metode» er ikke det eneste programmet som er tatt av plakaten i vår. Les om et annet «krise-prosjekt» på en annen kanal her.

Få rampelys-nyheter på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder