KREATIV: Angelina Jordan har ikke bare en unik stemme, hun elsker også å male. Blomsterkronen hun har på hodet har hun laget selv sammen med moren. Foto: FRODE HANSEN/VG

«Norske Talenter»-Angelina: - Musikken er livet mitt

Tross lange dager med mye venting gleder åtte år gamle Angelina seg til å stå på scenen hver gang, og sier hun ikke finnes nervøs.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I kveld er det klar for den store finalen i talentprogrammet «Norske Talenter». Før den direktesendte finalen har åtte år gamle Angelina Jordan fått massiv oppmerksomhet fra hele verden på grunn av sin store stemme.

Angelina drømmer om å kunne holde på med musikk resten av livet, og det er tydelig at musikken har en stor plass i hennes hjerte.

- Jeg har lyst til å dele musikken med andre og synge for hele verden. Også vil jeg jeg hjelpe andre barn som ikke kan få sin drøm oppfylt, svarer Angelina.

- Det er en åtteåring som bryr seg om andre, og jeg blir så stolt. Hun er veldig opptatt av barn i andre deler av verden. Det er fordi hun har reist og sett andre deler av verden, der ikke alt er godt, sier moren Sara Astar.

Lover sommerstemning

Selv om Angelina har fått oppmerksomhet fra hele verden, har hun fortsatt bena plantet på jorden.

- Jeg vil bare takke alle som har støttet meg både i Norge og utlandet, sier åtteåringen uoppfordret.

Selv om hun syns det er stor stas å stå på scenen, blir det også mye venting. Moren kan fortelle at Angelina lurer mest på når hun skal stå på scenen igjen. For å få tiden til å gå bruker Angelina å male, tegne og høre på musikk.

Hva slags sang hun skal synge i kveldens finale vil ikke hun røpe, men lover at det blir jazzmusikk med sommerstemning.

- Når sangen tar slutt vil jeg ikke stoppe. På scenen føler jeg meg veldig, veldig bra. Musikken er livet mitt, sier hun.

SAMLET: Finalistene i «Norske Talenter» har blitt en sammensveiset gjeng. Foto: FRODE HANSEN

Selvlaget blomsterkrone

Blomsterkronen har Angelina og moren Sara laget sammen, etter instrukser fra Angelina. Åtteåringen opptrer alltid barbent og kommer fredag til å bruke den samme kjolen som hun brukte første gang det norske TV-publikumet fikk høre hennes unike jazz-vokal.

-Jeg håper den vil bringe meg lykke slik som den gjorde første gang, sier hun.

Det er ingen nervøsitet å spore i den lille jenta. Hun sier at hun bare gleder seg til å stå på scenen igjen. Angelina røper at det er moren Sara som blir nervøs.

- Hun går rundt og rundt. Jeg sier hun må roe seg ned, sier Angelina med et lurt smil.

Vil gi normal oppvekst

Lille Angelina har trollbundet, ikke bare Norge, men også store deler av verden med sin store stemme. Hun er blitt sett av millioner av mennesker på Youtube. 8-åringen har også mottatt fanpost og mail fra hele verden.

- Det er en veldig morsom opplevelse, sier hun.

ØVER: I forkant av direktesendingen kreves det øving. Foto: FRODE HANSEN/VG

Selv om det har vært mye som har skjedd rundt den lille jenta, sørger familien for at det ikke skal ta overhånd. Moren vil gi Angelina en så normal oppvekst som mulig.

- Så lenge hun vil dette støtter vi henne, for det er hun som bestemmer. Hun er en spesiell jente, og det har hun vært siden hun var nyfødt, avslutter moren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder