SAKSØKES: Modell og TV-programleder Tyra Banks. Her er hun på 50. årsjubileet til Sports Illustrated Swimsuit Issue i Hollywood. Foto:Dimitrios Kambouris,Afp

Tyra Banks saksøkt for tre millioner dollar

En tidligere deltager i «America’s Next Top Model» saksøker
supermodellen etter at hun ble fratatt førsteplassen
da det ble oppdaget at deltageren tidligere var prostituert.

  • Kristine Hellem Aanstad

Det er Angelea Preston som står bak søksmålet. Hun gikk helt til topps i modellkonkurransen i 2011, og trodde dermed at hun skulle få en kontrakt med sminkemerket CoverGirl verd 100.000 dollar og en større motereportasje i Vogue Italia.

Det skjedde ikke. Etter innspillingen av siste episode av sesong 17, skal produsentene av TV-programmet «America’s Next Top Model» ha oppdaget at Preston tidligere jobbet som prostituert, og trakk dermed tilbake vinnertittelen hennes og premiene, skriver TMZ.

Torsdag ble det kjent at Preston har saksøkt Tyra Banks, som er programleder i modellkonkurransen og produsent, for tre millioner dollar - drøyt 22 millioner kroner. Søksmålet ble levert til Los Angeles Superior Court onsdag, melder nyhetsbyrået AP.

Årsaken er at den tidligere deltageren mener hun ble feilaktig diskvalifisert, ettersom hun skal ha informert om fortiden sin før innspillingen startet.

Deltagerne må signere en avtale som sier at de kan bli diskvalifisert hvis de gjør, eller har gjort, noe som kan gi programmet dårlig omdømme. Preston’s advokat mener at deltageren ikke har gjort noe galt ettersom hun jobbet som prostituert før programmet ble spilt inn, melder CBS Los Angeles.

Banks manager og advokat har ikke kommentert søksmålet.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder