FAR OG SØNN: James og Rubert Murdoch var i medienes søkelys under den såkalte News of The World-skandalen i 2011. I en årrekke hadde avisens medarbeidere avlyttet kjendiser og andre personers private telefonbeskjeder.
FAR OG SØNN: James og Rubert Murdoch var i medienes søkelys under den såkalte News of The World-skandalen i 2011. I en årrekke hadde avisens medarbeidere avlyttet kjendiser og andre personers private telefonbeskjeder. Foto:AP,

Kilder til amerikanske medier: Rupert Murdoch slutter som sjef i 21st Century Fox

Mediemogulen vil la sønnen overta direktørjobben

TV

Den mektige mediemogulen Rupert Murdoch (84) forbereder seg på å trekke seg som administrerende direktør i 21st Century Fox.

Publisert: Oppdatert: 11.06.15 16:32

Det melder nyhetsbyrået Reuters og CNBC torsdag ettermiddag.

Deres kilder sier at det er sønnen James Murdoch (42) som skal ta over jobben, mens faren går inn som styreformann i selskapet.

Det er usikkert om den interne reorganiseringen skjer allerede i år, eller om far og sønn venter til neste år med jobbskiftet.

21st Century Fox har til gode å kommentere nyheten.

CNBC skriver at Rupert Murdochs sønn kommer til å ta over den daglige driften av mediaselskapet, som eier både film- og TV-selskaper, men at han vil fortsette å jobbe nært med sin far og storebroren, Lachlan Murdoch (43).

Rupert Murdoch eier 39,4 prosent av de stemmegivende aksjene i selskapet.

84-åringen er toppsjef for News Corporation, som han startet i Australia og senere bygget opp til å bli et av de største mediaselskapene i Storbritannia.

I 1968 sikret han eierskapet over avisen News of The World, men denne ble lagt ned i 2011 etter at det ble klart at avisens medarbeidere kan ha stått bak telefonhacking av opp til 4000 telefoner.