Skjelles ut i sosiale medier

RIVALER: Bergensjenta Marte Søreide og Silje Dahl fra Tønsberg. Foto: ALEX IVERSEN/TV 2 ,

«Farmen»-Silje om sabotasjedramaet: – Jeg ble livredd

Etter at storbonden Marte Søreide (23) dolket Silje Dahl (33) i ryggen, har dramaet på «Farmen» nådd nye høyder - både på gården og i sosiale medier.

Artikkelen er over fire år gammel

«Farmen» betyr drama, men sjelden er det så høy temperatur og såre følelser som det seerne fikk servert i onsdagens episode. Og enda verre vet seerne nå at det blir i den kommende episoden – med omfattende sabotasje.

At Marte bestemte å bryte avtalen med Silje og Charlotte Jacobsen (21) og velge Silje til førstekjempe, falt de to sistnevnte tungt for brystet.

Det ble tårer og tenners gnissel, både hos Marte og Silje – og Charlotte.

Siden det kun er én annen jente Silje kan velge til andrekjempe, er det allerede klart at hun må møte venninnen Charlotte i tvekamp søndag.

TÅREVÅTT: Marte Søreide (t.v.) gråt da hun valgte Silje Dahl til førstekjempe, som også reagerte med tårer. Foto: Grab/TV 2 ,

Isfront

Silje reagerte med å vise Marte en kald skulder. Hun nektet å snakke med henne og behandlet henne som luft. Det har fått TV-seerne til å tordne i sosiale medier. På Facebook-siden til «Farmen» renner det inn med kommentarer, som så å si alle går i Martes favør. De fleste påpeker det de mener er dobbeltmoral fra Siljes side.

Det stiller Silje seg uforstående til.

– Da jeg var storbonde, tok jeg et valg for gruppa ved å velge André (Fredriksson (50), red anm,) til førstekjempe. Jeg skånet Marte den gangen. Men det ble veldig tydelig at hun selv tok valget basert på å sikre seg en plass i finaleuken. Og det er jo innafor. Det er en konkurranse. Grunnen til at jeg reagerte så sterkt som jeg gjorde, var at jeg endte opp med å måtte møte Charlotte i kamp. Det var det verste, og jeg var så skuffet. Men jeg hadde hatt en dårlig følelse hele uken, selv om Charlotte trodde fullt og fast at vi kunne stole på Marte, sier Silje til VG.

Drama: Fikk 14 cm lang kvist inn i hodet

Charlotte ble også svært overrasket da Marte avslørte valget sitt.

BRENTE SKILTET: I en kort teaser for søndagens episode viser TV 2 hvordan det kom til håndgemeng mellom Marte og André. Foto: Grab/TV 2 ,

– Jeg hadde oppriktig trodd at Marte skulle holde avtalen. Jeg var blitt bedre og bedre kjent med Marte, og jeg trodde hun brydde seg såpass. Hun valgte Silje og visste at jeg ville bli valgt som andrekjempe. Det hun gjorde, var å sikre seg selv til finaleuken, sier Charlotte til VG.

– Hun var nok redd for at André skulle sabotere, og sjansen var større for at han kom til å gjøre det, siden han hadde snakket om det hele tiden, sier Charlotte, som i dag har en god tone med Marte.

ANDREKJEMPE: Charlotte Jacobsen. Foto: Grab/TV 2 ,

Dramatisk sabotasje

I teaseren for søndagens episode har TV 2 vist klipp fra det som blir et stort drama. De andre deltagerne er ikke ivrig på at Marte skal sikre seg en ekstra finalekniv og går derfor inn for å sabotere. De bestemmer seg for å brenne et skilt de selv har fått i oppgave å lage.

– Det var helt rått. Charlotte og jeg hadde hentet skiltet i skogen. Jeg fikk gitt det til André og ropte «Få det på bålet! Hun kommer!» da jeg så Marte komme løpende. Jeg ble livredd da hun fløy på André, for hun var så forbanna. Adrenalinpumpa gikk på alle! Heldigvis var det kamera der. Hvis ikke, vet jeg ikke hva som hadde skjedd. Her følte jeg faktisk at situasjonen var ute av kontroll, forteller Silje og forteller at André kastet seg oppå skiltet – på bålet.

– Grep produsentene inn?

– Nei, de sto bare og filmet.

– Det første Marte gjorde etterpå, var å rope til meg: «Er du fornøyd nå? Er vi skuls?» Men dette var jo ikke min idé, forklarer Silje.

Marte humrer litt i etterkant når hun tenker på det voldsomme dramaet.

– Jeg skjønte det var ugler i mosen allerede fra morgenen av, og da jeg så de løp mot bålet tenkte jeg bare «herregud, jeg må redde skiltet»! De så meg komme helt hvit i ansiktet og det lyste av øynene mine. Jeg var veldig sint et øyeblikk der ja, så det kunne ha rent enda mer over, forklarer Marte.

– Men ikke lenge etterpå flirte alle av det hele, det viste jo bare hvor mye spillet betyr på det tidspunktet.

TV 2: – Hadde kontroll

Presseansvarlig for «Farmen», Alex Iversen, forsikrer overfor VG at de hadde kontroll.

– Marte forsøkte å redde skiltet. Det var høy temperatur og sterke følelser. Hvis det hadde vært nødvendig, ville selvfølgelig crewet ha grepet inn. Det ble ikke nødvendig.

DRAMA I FYR OG FLAMMER: Her er André Fredriksson på vei på bålet for å brenne skiltet og sabotere ukesoppdraget. Foto: , Skjermdump fra TV2

– Avtale fra starten

Silje mener Martes førstekjempevalg ikke kan sammenlignes med det hun selv gjorde da hun valgte André uken før.

– Marte og jeg var bedre venner enn André og jeg var. For meg betydde det mer enn bare spill. Og alle ønsket å se André i kamp den gangen.

Silje har fått med seg en del av kommentarene i sosiale medier, som i stor grad går ut på at hun selv har dolket flere i ryggen, at hun er slu og falsk.

STERK: Silje er blant de sterkeste jentene på gården. Foto: Alex Iversen/TV 2 ,

– Jeg dolket ikke Marit (Fiskum (54), red. anm.) i ryggen. Og André var ikke min bestevenn. Det som kanskje ikke har kommet så godt frem på TV, er at Marte og jeg hadde en avtale med hverandre helt fra starten. For meg veide den tyngre enn alle andre avtaler egentlig. Når hun nå mot sluttet av innspillingen sier at hun ikke visste hvor hun hadde meg, så blir jeg skuffet, forteller Silje.

Bakgrunn: Silje sendte venninnen ut av «Farmen»

Fikk meldinger midt i sendingen

Da klokken rundet 21 onsdag kveld, begynte det også å komme meldinger til Siljes private Facebook-side.

– De skriver «Uff, den mest usmakelige av alle, det er deg», «Fy av meg, for en oppførsel», «Håper du ryker ut av «Farmen», «Du er den falskeste av alle deltagerne», «Grineberta, hva griner du for?» leser 33-åringen høyt for VG.

– Hvordan påvirker det deg? Du har jo også tidligere i sesongen fått mye motbør i sosiale medier?

– Jeg svarer ingen av dem. Jeg skulle selvfølgelig ønske at flere seere så hele meg og ikke bare det som presenteres på skjermen. Men kommentarene preller av meg. Jeg har kanskje blitt mer hardhudet og lært meg å sortere hva som betyr noe, og hva som ikke betyr noe.

– Hvordan var det å se akkurat denne episoden på TV?

– Det var nesten så jeg begynte å grine da jeg så den. Jeg ble fanget. På det tidspunktet på gården var jeg så sliten og utladet. Husk at vi hadde vært der i over åtte uker, sier Silje.

«Farmen»-deltager: – Ga f... i konkurransene

TØFF: Marte er en fryktet rival hos både jentene og guttene. Foto: Alex Iversen/TV 2 ,

Ga en klem

– Hvor lang tid gikk det før du snakket med Marte etter valget?

– Ikke så lang tid. På et tidpunkt gikk jeg ut på kjøkkenet og ga henne en klem. Situasjonen var tøff for begge to. Vi var jo blitt glad i hverandre også. Jeg trenge bare litt avstand først for å fordøye det hele.

Før Silje ble med i «Farmen» fikk hun spørsmål av de som plukket ut deltagere om hun var villig til å spille spillet. Det svarte hun bekreftende på.

– Selv om folk synes jeg er slu, så er de nok glad for at det er litt drama på «Farmen» også. Jeg har vært blant de deltagerne som inviterte kamera med på det meste og de fleste samtalene. Andre har vært slu og styrt unna, mener Silje og legger til at hun også får enkelte positive meldinger fra seere som mener hun har bidratt til at årets sesong er bra.

Dette paret svermer: – Jeg burde ha kysset henne

Charlotte mener Silje har fått ufortjent mye tyn i sosiale medier, og hun tror hun vet grunnene til det.

– Både Silje og Marte spiller, men de spiller på forskjellige måter. Silje har bydd på seg selv og tatt med kameraet overalt - som vi har blitt oppfordret om å gjøre. Det er ikke alle som gjør det, og noen ganger kommer Silje veldig dårlig ut.

Marte: – Intenst spill

Marte forteller til VG at det var veldig tungt å velge Silje.

– Men det det var det jeg trodde var det lureste med tanke på å komme meg til finaleuken. Det sto mellom André og Silje. Hvis jeg valgte Silje, visste jeg at jeg mest sannsynlig ville komme til finaleuken. Spillet var veldig intenst. Uansett hvem jeg hadde valgt, så ville det blitt vanskelig. Vi var så sammensveiset.

Lest denne? André mistet broren midt i innspillingen

Også Marte har fått med seg noen av de tøffe reaksjonene mot Silje i kommentarfelt på nettet. På spørsmål om hva hun tenker om at støtten går i hennes egen favør, svarer 23-åringen:

– Jeg tenker at jeg har prøvd å være ærlig og redelig – og å være meg selv. Jeg har kanskje kommet bedre ut av det på TV enn Silje. Hun har spilt et spill som kommer veldig tydelig frem på skjermen, og det har kanskje ikke vært så lurt. Jeg ser at folk mener det er dobbeltmoralsk fra hennes side å reagere på at jeg valgte henne til førstekjempe, med tanke på at hun selv brøt en tilsvarende avtale med André. Men vi er venner i dag. Det er ingen av oss som var inne på gården som er uvenner.

– Sabotasjen da? Det kom til basketak?

– Ja, jeg var veldig skuffet. Jeg følte at jeg hadde stått på for samtlige storbønder der inne. Men jeg skjønner at de valgte å sabotere. Jeg kan ikke klandre dem for det. Det er spillet.

Dette ville TV-seerne ikke vite

Lest denne? Røk ut av «Farmen» – er bitter

Flere nyheter om «Farmen»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder