FRYKTET DANSEDOMMER: Tor Fløysvik (61). Foto: SCANPIX

Derfor er «Strenge-Tor» så streng

...Men ingen gir flere toppkarakterer enn Tor Fløysvik

(VG Nett) Tor Fløysvik (61) er klart strengere enn de andre «Skal vi danse»-dommerne, men selv mener «Strenge-Tor» at han bare er tydelig.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
Skal Vi Danse - TV2.no

En gjennomgang VG Nett har gjort av dommernes poengsummer viser at Tor Fløysvik befester sin posisjon som den klart strengeste dommeren i «Skal vi danse».

Etter sju episoder og 69 karakterer skiller det bare fattige to poeng mellom de tre andre dommernes samlede sum. Mens de andre dommerne har gitt ut 458 (Trine), 460 (Karianne) og 460 poeng (Christer), har «Strenge-Tor» bare gitt ut 424.

Les også: Fløysvik til angrep på folket

Vil tydeliggjøre

- Jeg er vel ikke ordentlig i julemodus ennå, spøker «Strenge-Tor» overfor VG Nett, før han forklarer:

- Pressen gjør et poeng av at min totalsum av poeng ligger lavere enn de andre dommerne. For meg er det viktig å tydeliggjøre forskjellen mellom parene. Både verbalt og med tall skal det komme klart frem for både publikum og deltakere hva jeg mener er god eller dårlig dans. Et dryss av intetsigende femmere og seksere er derfor ikke min resept. Jeg er dommer i «Skal vi danse», ikke trener eller pappa. Og det tør jeg stå for.

Tallene viser altså at Trine Dehli Cleve, Karianne Stensen Gulliksen og Christer Thornell i gjennomsnitt gir en halv karakter bedre enn Tor Fløysvik hver eneste gang.

- Er de andre for snille?

- Jeg tenker ikke på hva de gjør. En god dans gir jeg en god karakter, og alle karakterene i løpet av en kveld skal matche nivået den kvelden, sier Fløysvik.

Likevel har ingen gitt flere tiere enn «Strenge-Tor». Både Tor og Trine har gitt to toppkarakterer. Christer har ikke gitt noen tiere hittil i sesongen, mens Karianne ga sin første til Aylar forrige lørdag.

Maria Haukaas Mittet var aldri i tvil da VG Nett spurte henne hvem hun mener er den strengeste dommeren.

- Definitivt Tor. Det er han jeg passer meg for, og han jeg danser for. Men det betyr ikke at de andre ikke er strenge, sier Maria, som denne lørdagen får en ny sjanse på parketten , til tross for at hun ble stemt hjem av publikum forrige lørdag.
Artikkelen fortsetter under bildet:

DOMMERNE: f.v. Trine Dehli Cleve, Tor M. Fløysvik, Karianne Gulliksen og Christer Tornell i aksjon. Foto: Scanpix

- Handler nok om image

Karianne Stensen Gulliksen er sammen med Christer Thornell den minst strenge dommeren i «Skal vi danse». Selv sier hun det viktigste er hennes egne rangering av parene i forhold til hverandre.

- Det er ingen opplæring i hvordan man skal dømme, men jeg vet veldig godt hva jeg vil se.

- Hvorfor tror du Tor er strengere enn dere andre?

- Det handler nok litt om image. Jeg jobber som coach, og min filosofi er at positive tilbakemeldinger også er god motivasjon. Tor har en tøffere linje, er veldig tydelig og litt streng, sier Karianne, og utdyper:

- Tor er en hyggelig fyr også, men han liker å slenge med pisken.

Hun er ikke redd for at hun blir sett på som svakere faglig fordi hun gir høyere karakterer enn «Strenge-Tor»

- Jeg vil ikke si DET skiller på kvaliteten på dommerne. Jeg er veldig trygg på det jeg står for, men om jeg er snillere går det mer på personlighet enn fagkunnskap.

Les også: Hun trekker seg fra «Skal vi danse»

Kallenavn

Åsleik Engmark mener ingen av dommerne har utmerket seg med å være spesielt strenge, og har sitt eget kallenavn på Tor Fløysvik.

- Jeg kaller ham Super-Tor. Og så har vi Magiske Trine, Fantastiske Karianne og Utrolige Christer, sier komikeren.

Da VG Nett spurte Tommy Fredvang hvem han tror er den strengeste dommeren, gjettet han Tor eller Karianne. Tor har gitt spesielt lave karakterer til den tidligere «X Factor»-deltakeren, noe Tommy har merket seg.

- Jeg tenker ikke så mye på dommerne, men en god karakter fra Tor smaker ekstra godt. Uansett er jeg ikke den beste danseren, så når de setter pris på dansen min blir jeg overlykkelig, sier han.

Men hva synes egentlig Tor selv om kallenavnet «Strenge-Tor»?

- Kjært barn har mange navn. Jeg hadde en ørn rundt halsen en gang, og da ble jeg «Trendy-Tor». Men det hadde vært kjedeligere om ingen hadde lagt merke til det du gjør, ler han.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ UNDERHOLDNINGSNYHETER PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder