EKTE HÅR, KUNSTIG HÅR - OG UTEN HÅR: Mohamed Abdi Farah (18), først på audition med sin egen manke (t.v.), og deretter på kveldens bootcamp - med parykk som han etter hvert tar av for å vise dommerne resultatet av hårulykken. Foto: Paal Audestad, Anne Elisabeth Larsen/TV 2

«X Factor»-Mo mistet alt håret

(VG Nett) TV-seerne husker han som den hårfagre gutten med den imponerende stemmen. Men rett etter første audition var uhellet ute.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Hamar-gutten Mohamed Abdi Farah (18), som sang seg videre til botcamp etter å ha måttet jobbe hardt for å overbevise dommerne, har alltid hatt håret som et av sine viktigste varemerker. Derfor var det totalt krise da han mistet hele manken i løpet av minutter.

YouTube: Se Mohameds første audition

- Jeg tok en antipermanent, og dermed var skaden gjort, forteller Mohamed til VG Nett.

18-åringen hadde like før uhellet farget håret sitt lysere, og han ventet rett og slett ikke lenge nok før han tok antipermanenten.

- Jeg skulle ha ventet tre måneder etter fargingen, og mamma spurte meg mange ganger før hun hjalp meg med antipermanenten, om jeg hadde ventet lenge nok. Jeg forsikret henne om at det var trygt. Men da jeg gikk i dusjen etter å ha hatt antipermanenten i håret i ti minutter, fikk jeg mitt livs sjokk, forteller Mo - som han kaller seg.

Håret bare falt av i dotter. Og Mo hylte.

- Jeg skrek og skrek som en hyene. Det var så trist. Helt sinnssykt trist. Det tok lang tid før jeg turte å se meg selv i speilet. Jeg bare gråt, forklarer Mo.

Skaffet seg parykk

De få hårtustene som hang igjen, måtte han barbere av.

- Hodebunnen blødde, og jeg måtte plastres og medisineres, forteller sanghåpet som slet med nattesøvnen i to uker etter uhellet. Ikke minst bekymret han seg for hva dommerne i «X Factor» ville si når de så ham skallet. Løsningen med parykk.

- Jeg bestemte meg for langt hår med krøller. De forventet jo litt show fra meg, sier Mo som likevel bestemmer seg for å vise dommerne og TV-seerne det hårløse resultatet i kveldens TV-opptak.

- Nå har jeg begynt å venne meg til å være skallet. Det er hyggelig når folk sier det er fint, forteller Mo til VG Nett.

Hvordan det går med Mo og de andre talentene på bootcampen, gjenstår å se. I kveldens «X Factor» på TV 2 blir det også klart hvilke talenter hver av dommerne skal instruere i ukene som kommer.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få underholdningsnyheter på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder