HISTORIE: Denne «Skam»-gjengen sto for gjennombruddet, men er for lengst historie. Oppfølgeren finner sted i Sandane og sendes til høsten. Foto: NRK

«Skam» flytter ut av Oslo

Oppfølgeren til «Skam» skal spilles inn på Firda vidaregåande skule i Sandane i Nordfjord.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Audition er allerede i gang, og etter planen skal serien – som har fått navnet «Lovleg» – sendes i løpet av 2018.

Det var lokalavisen Firda som først meldte dette. Auditionrundene blant 80–90 ungdommer startet allerede i fjor, melder avisen, og det er hektiske tider, skal vi tro castingansvarlig for Rubicon og NRK, Siri Helene Müller.

– Det er mye arbeid i etterkant med å gå gjennom opptak og gi feedback, og så enda flere runder med casting, før vi til slutt står igjen med dem som skal ha roller, sier Müller til Firda.

Det var redaksjonssjef i NRKP3, Camilla Bjørn, som slapp nyheten under sin presentasjon av NRKs ungsatsninger for Kringkastingsrådet i forrige uke.

– Serien skal lære ungdom at det går bra, selv om det går til helvete, sa Bjørn under presentasjonen, ifølge iTromsø.

Overfor NRK Sogn og Fjordane er imidlertid redaksjonssjef for TV og utvikling i NRK, Håkon Moslet, ordknapp når han blir spurt om hva slags type serie dette er:

– Nei, egentlig ikke annet enn at serien vil bli vist i løpet av 2018, sier Moslet.

Som «Skam» blir også «Lovleg» en nettbasert ungdomsserie fra NRK, og likhetstrekkene skal være mange, men den største forskjellen er altså at den nye serien med opptaksstart i juni flytter til et mindre sted på Vestlandet der hovedstaden var åstedet i «Skam».

«Skam» har blitt en eventyrlig suksess for NRK og er solgt til flere land, deriblant Frankrike, Italia og USA.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder