Petter Nome trekker harry-stempel fra Momarkedet

MYSEN (VG) - Jeg var en av jålebukkene som tenkte på Momarken som krampeharry, innrømmer Petter Nome.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Sissel Kyrkjebø, Berlevåg Mannssangforening, Asgeir Borgermoen, Øyvind «Elg» Elgenes, Jonas Fjeld og Jens Wendelboes orkester kommer alle til det store, TV-sendte showet på friluftsscenen.

Og NRK dekker det hele.

- Momarkedet er en merkelig kombinasjon av folkelig engasjement på grasrota og glitrende showbiz langt ute i skogen. Det kunne vært kjempeteit, men det er noe som virkelig funker, sier Nome, som er programleder for tredje år på rad.

Han kommer rett fra «Sommeråpent», og skal lede en variert, men likevel heilnorsk kveld med tradisjonell familieunderholdning. For mange er høydepunktet Sissel Kyrkjebø.

- Det er rett og slett ingen større stjerner enn Sissel for det norske publikum, sier Nome.

Arrangørene forsøkte også å lokke Dolly Parton til Indre Østfold, men det gikk skeis.

De som lengter etter å svinge countryfoten, kan likevel glede seg til årets Momarken-show. Norske Bente Bøe kommer på scenen. Bøe har i mange år hatt et visst navn i USA, men er foreløpig ikke så veldig kjent her hjemme.

Momarkedet starter i dag, og avsluttes søndag om en uke.

I mellomtiden skal Vidar Lønn-Arnesen, Rune Rudberg, Vazelina Bilopphøggers, Tande-P og Cape stikke innom Mysen for å trekke folk.

Momarkedet arrangeres av Mysen og omegn Røde Kors i samarbeid med NRK. Momarkedet i Mysen har solide tradisjoner som hestemarked fra begynnelsen av 1950-årene. Røde Kors og NRK har siden det ble teknisk mulig overført showet, med unntak av ett år da TVNorge hadde rettighetene.

- Momarkedet er mer enn artistene. Det er også tivoli, lotterier og utstillinger, sier plassjef Tore Aarnes.

Årets marked avsluttes med en god porsjon rallycross. Martin Schanche og Petter Solberg skal vise at de kan alt om hestekrefter på den tradisjonsrike travbanen på Mysen.

Neste fredag kommer bandet Cape til den store kvelden for Ungdommens kulturmønstring.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder