SVINDEL: Vår Staude bedyrer - nok en gang - at hun ikke har noe med Bitcoin å gjøre, og at «annonsene» som nå verserer i sosiale medier er «fake news». Foto: Skjermdump

Vår Staude misbrukt i nettbløff

Falsk Bitcoin-annonse med TV2s Vår Staude dukket opp på Internett igjen.

– Dette er ren svindel, skriver Vår Staude i en epost til VG.

Oppgitt registrerer hun at den falske annonsen dukker opp igjen, bare fem måneder etter at den først dukket opp, noe hennes arbeidsgiver, TV2, skrev utførlig om den gangen.

les også

Norges snilleste program

– Vi - og jeg - får utallige tips om det samme og TV2s jurister er på saken, men det har så langt dessverre vært helt fånyttes, skriver hun.

Denne gangen dukket tipsene opp på Twitter som uavhengige tweets der lenkene leder frem til den samme nettadressen; en relativt profesjonelt utseende hjemmeside med CNN-logo.

Logoen er identisk med den amerikanske nyhetskanalen, men rødfarven er byttet ut med blå. Siden prydes med tre bilder; ett av Vår Staude, ett av henne og Espen Fiveland, og ett av henne og Morten Sandøy.

MISBRUKES PÅ NETT: «God Morgen, Norge»s Vår Staude og Espen Fiveland - her sammen med Wenche Andersen under TV2 høstlansering for tre år siden - er for tiden gjenstand for en nettsvindel. Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

På hjemmesiden skal programlederen for TV2s «God Morgen, Norge» - og hennes kollega Espen Fiveland - ha hatt besøk i studio av en suksessrik Bitcoin-kunde som angivelig har overbevist Staude om kryptovalutaens fortreffelighet.

Bare sprøyt, ifølge Vår Staude selv. Hun gjentar gjerne hva hun sa til sin egen kanal for bare noen måneder siden.

les også

TV 2-profilen: – Her er det bare å ta pengene og løpe

– Jeg håper virkelig folk forstår at dette ikke er noe hverken Espen eller jeg går god for, at vi blir misbrukt i annonsene og at folk så absolutt bør skygge unna denne type kryptovaluta-spekulasjon, skriver Staude, og legger til:

– Jeg er mer typen som har sparegris.

Også nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV2 kaller dette for «svindel og misbruk av programlederne våre».

– Det viser seg dessverre å være vanskelig å stoppe. Det er bra VG omtaler dette. Det er viktig at folk kjenner igjen denne svindelen, og vet at det er misbruk av vår troverdighet. Min oppfordring er å rapportere svindelen til Google, som åpenbart sliter med å komme dette til livs, sier Solbrække til VG.

les også

Vår Staude i hardt vær etter tabbeintervju

Sist gang den falske annonsen verserte i sosiale medier, advarte TV2 advokat, Theo Jordahl, mot svindelen og presiserte at TV2 ikke reklamerer for ukjente produkter og tjenester.

– Dette er rett og slett svindel, og det er viktig at publikum er klar over og blir advart mot det, sa Jordahl til TV2 i oktober i fjor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder