KLAR I 2019: Chris Rock er hanket inn som en av hovedrollene i fjerde sesong av «Fargo», satt til Kansas City i 1950. Foto: SHANNON STAPLETON / X90052

Chris Rock bekreftet til neste sesong av «Fargo»

Den amerikanske komikeren er det største navnet på plakaten i HBO-seriens fjerde sesong. Innspilling er satt til høsten 2019.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Serieskaperen Noah Hawley bekreftet nyheten til Deadline fredag.

Rock (53) skal spille lederen for et av mafiakartellene i den mørke komiserien, basert på filmen med samme navn fra 1996.

les også

TV-anmeldelse «Fargo» sesong 3:
To brødre som ikke er brødre

– Jeg er fan av «Fargo» og kan nesten ikke vente med å jobbe med Noah, sier Rock i en uttalelse fredag.

Det ble i juni kjent at innspilling av sesong fire av det Emmy-vinnende HBO-dramaet rulles i gang høsten 2019. Da hintet produksjonen også om at temaet for sesongen var klart, med årstall, by og sted etablert.

les også

Ewan McGregor – ble «feit» for «Fargo»

Fredag bekrefter TV-nettverket FX at neste sesong er satt til året 1950, i Kansas City i staten Missouri. Som en «fortelling om immigrasjon og assimilasjon og alt vi gjør for penger»», skriver Variety.

Det amerikanske nettstedet melder også at premieredatoen er planlagt til slutten av 2019.

TIL KJERNEN: Chris Rock benyttet vertsrollen under Oscar-utdelingen i 2016, til å ta opp det manglende etniske mangfoldet i Oscar-nominasjonene. Foto: Chris Pizzello / TT NYHETSBYRÅN

Angrep «hvite Hollywood»

Rock har etter hvert lang fartstid i underholdningsbransjen, både på scenen og på skjermen.

les også

Slik lurte Cohen det politiske USA

Komikeren ble for alvor et kjent navn da han på 90-tallet ble tatt inn i varmen hos talkshowet «Saturday Night Live». Han har siden gjort flere filmroller, blant annet i «Madagaskar»-filmene og «Grown Ups». Senest i Netflix-spillefilmen «The Week Of» tidligere i år, der han spilte mot Adam Sandler.

Rock skrev, utviklet og spilte også i situasjonskomedien «Everybody Hates Chris», basert på sin egen ungdomstid.

les også

Anmeldelse Chris Rock: Ujevn mester

I 2016 ledet Rock Oscar-utdelingen, der han viet ti minutter av sin åpningsmonolog til å snakke om den utelukkende «blendahvite» nominasjonslisten.

– Dere er vel klar over at dersom det var nominasjoner på Oscar-verter, så ville jeg ikke fått denne jobben, sa han den gang.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder