TILBAKE: Roseanne Barr og John Goodman i en scene fra nye «Roseanne».
TILBAKE: Roseanne Barr og John Goodman i en scene fra nye «Roseanne». Foto: Adam Rose / AP

Donald Trump ringte Roseanne Barr etter TV-comeback

TV

18 millioner amerikanske TV-seere samlet seg foran nye «Roseanne» tirsdag. Blant dem var presidenten.

Publisert: Oppdatert: 30.03.18 21:39

20 år etter at komiserien med Roseanne Barr (65) og John Goodman (65) takket for seg i rollene som Roseanne og Dan Conner, gjorde skuespillerne comeback på TV-kanalen ABC. Og publikum lot seg friste.

Originalserien «Roseanne» gikk i ni sesonger fra 1988-1997 på ABC i USA, og ble også vist i Norge. Handlingen dreide seg om familien med tre barn og deres utvidede familie og venner i Lanford, Illinois.

Husker du? Sånn så de ut

Nå er de alle blitt 20 år eldre, og Roseanne er ihuga Trump-støttespiller (det er hun også i virkeligheten). Presidenten (71) ble så begeistret over det han så at han ringte til Barr og skrøt etter første episode.

Det bekrefter pressesektretær Sarah Huckabee Sanders i Det hvite hus overfor New York Times.

– Trump ringte for å gratulere henne med at «Roseanne» har gjenoppstått, og samtidig takke henne for støtten, opplyser Sanders.

Barr satte stor pris på gesten.

– Det var ganske spennende å bli oppringt. Jeg legger ikke skjul på det, innrømmet Barr da hun ble intervjuet på «Good Morning America» torsdag.

Da telefonen ringte. hørte hun bare en stemme som sa: «Vent litt, her har du snart USAs president», før hun fikk Trump på tråden.

– Vi snakket om mye. Han gleder seg på mine vegne og gratulerte med de høye seertallene, forklarte Barr, som har kjent Trump i lang tid.

«Roseanne» vant hele 17 Emmy-priser før den sluttet med at Goodmans rollefigur døde av et hjerteinfarkt. I episoden ble det også vist en drømmeversjon der han overlevde og familien vant i Lotto.

Nå er hovedrolleinnehaverne altså tilbake i live – det samme er Sara Gilbert (43) som deres datter Darlene og Laurie Metcalf (62) som Roseannes søster Jackie.

Den nye sesongen byr på åtte episoder, men det er allerede bestemt at det blir en sesong to. Ennå er det uklart om noen norske kanaler kommer til å vise den.

Her kan du lese mer om