STANSES: Innspillingen av sjette sesong av «House of Cards» stanses inntil videre. Her skuespiller Kevin Spacey i rollen som Frank Underwood. Foto: David Giesbrecht / Netflix

«House of Cards»-innspilling stanset etter Spacey-anklager

Innspillingen av den sjette sesongen av den populære serien er satt på vent i kjølvannet av anklagene mot Kevin Spacey.

  • David Bach
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det melder Deadline på sine nettsider tirsdag kveld.

Skuespillere og stab for øvrig ble informert om innspillingsstansen tirsdag morgen lokal tid, skriver de videre.

Bakgrunn: Setter punktum for «House of Cards»

Det ble i går kjent at publikumsfavoritten setter punktum etter den sjette sesongen. Avgjørelsen skulle imidlertid ha kommet for flere måneder siden, og ikke som følge av anklagene om at Spacey skal ha forsøkt å forgripe seg på en 14 år gammel gutt i 1986.

Det er derimot ikke tilfellet i denne omgang. Netflix og produksjonsselskapet MRC kommer med følgende felles uttalelse tirsdag morgen lokal tid, ifølge Deadline.

Les også: Kevin Spacey anklaget for å ha prøvd seg på 14-åring

– MRC og Netflix har besluttet å stanse produksjonen av «House of Cards» sesong seks inntil videre, for å gi oss tid til å ettergå den pågående situasjonen, og å adressere eventuelle bekymringer fra skuespillere og stab.

Anmeldelsen av sesong 5: «House of Cards» er great again!

Innspillingen av Netflix-serien har pågått i Baltimore i Maryland den siste tiden, skriver nettstedet. Ledelsen i de to selskapene har nå reist til settet for å forsikre seg om at skuespillere og stab føler seg trygge, heter det i pressemeldingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder