DOMMERPANELET: Gunnar Greve (f.v), Tone Damli Aaberge, Esben Selvig og Kurt Nilsen er årets «Idol»-panel. Foto: TV 2

«Idol»-dommerne slått ut av sykdom

«Idol»-dommerne Tone Damli Aaberge (24), Kurt Nilsen (34) og Gunnar Greve Pettersen (30) har alle slitt med sykdom de siste dagene.

  • Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Trioen stiller imidlertid på kveldens direktesendte semifinale i «Idol.

- Det er ingenting som tyder på at sendingen i kveld ikke skal gå som normalt, sier informasjonsmedarbeider Bjarne Laastad i TV 2 til VG.

Avlyste Skavlan

Tone Damli Aaberge måtte ifølge Dagbladet melde avbud som gjest i talkshowet til Fredrik Skavlan på grunn av sykdom. «Skavlan» ble spilt inn i går, men da var ikke 24-åringen i god nok form til å stille opp.

Greve har nylig vært i Afghanistan, og skal ha fått magesjau i forbindelse med det besøket.

- Afghansk magesjau er ramme alvor. Puh, skrev Greve på sin Twitter-profil i går.

Heller ikke Kurt Nilsen skal være i toppform før fredagens sending. På Instagram har Nilsen lagt ut bilder av masse medisin, inkludert tabletter mot luftveisinfeksjon og «Bergensk brystbalsam» - og skriver i tillegg at han er syk for tredje uke på rad.

Laastad opplyser til VG at det har hendt tidligere at dommere ikke har kunnet stille på sending på grunn av sykdom eller andre forpliktelser.

Nilsen blir borte

- Vi har også en kommende dato der Kurt Nilsen skal være borte fra sending, men det har vi visst om helt siden vi signerte kontrakten, opplyser Laastad.

I kveldens semifinale er det Anniken Kolstad (17), Sander Thoresen (18), Mattias Jonsson (19), Magnus Bokn (18), Rachel Lee Brensdal (28), Maria Wiik (17), Simen Nelvik (22) og Astrid Sugaren (17) som konkurrerer om en finaleplass.

BAKGRUNN: Dette er «Idol»-semifinalistene

Fra før er Martine Rygvold (25), Georg Lipai (17), Steffen Jakobsen (23) og Astrid Smeplass (16) klare for «Idol»-finalerundene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder