FÅR SIN AVSLUTTNING: HBO lover at fansen av TV-serien skal få vite hvordan det går med blant annet Daenerys Targaryen (Emilia Clarke t.v.) til slutt. Foto:HBO NORDIC,

HBO til «Game of Thrones»-fans: Ikke vær bekymret

TV-seerne har lenge utrykt bekymring overfor at HBO snart vil gå tom for kildemateriale ettersom forfatter George R.R. Martin (65) ikke har skrevet ferdig den sjette og sjuende boken i serien.

  • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over fem år gammel

Problemet ligger i at HBO allerede er på innspillingen av den femte sesongen av TV-serien «Game of Thones», og den er ventet i april neste år.

65-åringen holder for tiden på med den sjette boken i serien som går under navnet «The Winds of Winter». Til nå har han brukt to år på boken, og ikke startet på den sjuende boken – «A Dream of Spring».

Martin har fortalt at han har mye han skulle ha gjort før han gjør ferdig fantasy-serien sin, noe om har skapt bekymring blant fansen som er redd for at 65-åringen skal bli borte før han rekker å skrive ferdig.

Samarbeider

Like før helgen gikk Richard Plepler, konsernsjefen i HBO, og Michael Lombardo, som er programsjef, ut og forsikret fansen på pressetreffet Television Critics Association at TV-serien vil få hele historien sin, skriver CNN.

- George er nå en del av det kreative teamet rundt serien, så i neste sesong vil hver bevegelse bli koreografert i tett samarbeid med han. Etter neste sesong må vi finne ut hvordan vi går videre i samarbeid med George, men vi er ikke bekymret for serien, sa Lombardo.

MØTER FANSEN: George R.R. Martin på en boksignering for tre år siden i New York. Foto:Charles Sykes,Ap

Vet slutten

Hvis TV-serien utvikler seg raskere enn Martin klarer å skrive finnes det en nødløsning:

Forfatteren vet hvordan historien skal ende.

- Jeg har visst det i årevis. I tillegg til meg, vet de to skaperne av TV-serien det, og ingen andre, sa Martin i et intervju med Hollywood Life og henviste til David Benioff og D.B. Weiss.

På fredag ble TV-serien nomminert til hele 19 Emmy-priser - for blant annet «beste dramaserie» og «beste mannlige birolle i en dramaserie» til Peter Dinklage.

Les også

Flere artikler

  1. «Game of Thrones» henter inn skuespillerveteran

  2. «Game of Thrones»-forfatter skuffer fansen med ny utsettelse

  3. «Game of Thrones»-forfatteren vet ikke hvordan TV-serien ender

  4. Hele 19 Emmy-nominasjoner: Kan bli kjempefest for «Game of Thrones»

  5. «Downton Abbey» går trolig mot slutten

  6. «Game of Thrones»-skuespiller kan ha avslørt skjebnen til karakteren sin

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder