FRA WASHINGTON VIA OSLO TIL ARENDAL: Dagsrevy-anker og tidligere Washington-korrespondent Jon Gelius flytter hjem til barndommen by, Arendal 1. november.
FRA WASHINGTON VIA OSLO TIL ARENDAL: Dagsrevy-anker og tidligere Washington-korrespondent Jon Gelius flytter hjem til barndommen by, Arendal 1. november. Foto: Thomas Nilsson VG

Jon Gelius slutter i «Dagsrevyen»

TV

Etter 25 år slutter Jon Gelius i «Dagsrevyen» for å begynne i NRK Sørlandet. Han og kona fant drømmeboligen i Arendal og flytter nå tilbake til barndommens trakter.

Publisert: Oppdatert: 12.09.17 16:01

Det er nrk.no som først omtalte denne saken.

Gelius tar med seg familien og flytter fra Oslo til Arendal.

– Min nye jobb ved NRK Sørlandet i Kristiansand innebærer en kombinasjon av reporter, programleder, vaktsjef og reportasjeledelse. Jobben gir meg også mulighet til opptredener i ulike sammenhenger på riksdekkende TV, så jeg blir nok ikke helt borte fra skjermen, skriver Jon Gelius i en epost til VG.

Les også: Jon Gelius flytter tilbake til gamle barndomstrakter i Arendal

Han har vært i «Dagsrevyen» i ulike roller over 25 år. Han har vært sjef for «Dagsrevyen» en periode, men er likevel mest kjent som nyhetsanker og tidligere USA-korrespondent for NRK.

– Det kommer til å bli noen følelsesladede uker fremover for meg, før jeg skifter jobb fra 1. november. Det tyngste blir å forlate alle mine dyktige kolleger som med årene er blitt nære og gode venner, skriver Gelius videre.

Jon Gelius vokste opp i Arendal og ønsker seg tilbake til røttene. Det ble kjent i begynnelsen av august at familien Gelius hadde kjøpt nytt hus i Arendal. Men da var det meningen at han skulle fortsette i «Dagsrevyen» i Oslo. Men samtidig åpnet han for at han etter hvert skulle kutte sine bånd til Marienlyst.

Det var Agderposten som først skrev om flytteplanene i august.

– Vi har foretatt et livsvalg ved å kjøpe hus i Arendal og flytte tilbake til barndomstraktene. Da muligheten for en fast NRK-stilling i nærheten plutselig dukket opp, kunne jeg ikke la den sjansen gå fra meg, fortsetter Gelius.

Les også: Heftig debatt i NRK da Gelius kapret Washington-jobben

Programlederen er mest kjent som «Dagsrevyen»-anker og tidligere USA-korrespondent for NRK.

Gelius opplyste til VG i august at tidspunktet for flyttingen er litt tilfeldig. Han og kona fant drømmeboligen og sikret seg denne før den ble lagt ut på det åpne markedet.

– Det blir rart og vemodig å slutte i «Dagsrevyen». Jeg har hatt en unik jobb og vært privilegert som har fått lov til å lede Norges største og viktigste nyhetsprogram gjennom så mange år, sier han.