FRA WASHINGTON VIA OSLO TIL ARENDAL: Dagsrevy-anker og tidligere Washington-korrespondent Jon Gelius flytter hjem til barndommen by, Arendal 1. november.

FRA WASHINGTON VIA OSLO TIL ARENDAL: Dagsrevy-anker og tidligere Washington-korrespondent Jon Gelius flytter hjem til barndommen by, Arendal 1. november. Foto: Thomas Nilsson VG

Jon Gelius slutter i «Dagsrevyen»

Etter 25 år slutter Jon Gelius i «Dagsrevyen» for å begynne i NRK Sørlandet. Han og kona fant drømmeboligen i Arendal og flytter nå tilbake til barndommens trakter.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det er nrk.no som først omtalte denne saken.

Gelius tar med seg familien og flytter fra Oslo til Arendal.

– Min nye jobb ved NRK Sørlandet i Kristiansand innebærer en kombinasjon av reporter, programleder, vaktsjef og reportasjeledelse. Jobben gir meg også mulighet til opptredener i ulike sammenhenger på riksdekkende TV, så jeg blir nok ikke helt borte fra skjermen, skriver Jon Gelius i en epost til VG.

Les også: Jon Gelius flytter tilbake til gamle barndomstrakter i Arendal

Han har vært i «Dagsrevyen» i ulike roller over 25 år. Han har vært sjef for «Dagsrevyen» en periode, men er likevel mest kjent som nyhetsanker og tidligere USA-korrespondent for NRK.

– Det kommer til å bli noen følelsesladede uker fremover for meg, før jeg skifter jobb fra 1. november. Det tyngste blir å forlate alle mine dyktige kolleger som med årene er blitt nære og gode venner, skriver Gelius videre.

Jon Gelius vokste opp i Arendal og ønsker seg tilbake til røttene. Det ble kjent i begynnelsen av august at familien Gelius hadde kjøpt nytt hus i Arendal. Men da var det meningen at han skulle fortsette i «Dagsrevyen» i Oslo. Men samtidig åpnet han for at han etter hvert skulle kutte sine bånd til Marienlyst.

TIL SØRLANDET: Dagsrevy-anker Jon Gelius har fått ny jobb i NRK Sørlandet. Dermed slipper han å pendle mellom Arendal og Sørlandet. Her med Ingvild Bryn i Dagsrevyens studio. Foto: FREDRIK SOLSTAD, VG Foto: Fredrik Solstad VG

Det var Agderposten som først skrev om flytteplanene i august.

– Vi har foretatt et livsvalg ved å kjøpe hus i Arendal og flytte tilbake til barndomstraktene. Da muligheten for en fast NRK-stilling i nærheten plutselig dukket opp, kunne jeg ikke la den sjansen gå fra meg, fortsetter Gelius.

Les også: Heftig debatt i NRK da Gelius kapret Washington-jobben

Programlederen er mest kjent som «Dagsrevyen»-anker og tidligere USA-korrespondent for NRK.

Gelius opplyste til VG i august at tidspunktet for flyttingen er litt tilfeldig. Han og kona fant drømmeboligen og sikret seg denne før den ble lagt ut på det åpne markedet.

– Det blir rart og vemodig å slutte i «Dagsrevyen». Jeg har hatt en unik jobb og vært privilegert som har fått lov til å lede Norges største og viktigste nyhetsprogram gjennom så mange år, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder