KRITIKKEN HAGLER: - Ingen verdig oppførsel for en varaordfører, mener ordføreren i Sykkylven om kollega og varaordfører Olav Harald Ulsteins oppførsel i «Farmen» på søndag. Foto:Tv2,TV2

Kritiserer ordførerkollega etter «Farmen»-tirade

Hundrevis av klager til kommunen etter varaordførerens utspill

TV-seere reagerer sterkt på varaordfører i Sykkylven kommune, Olav Harald Ulsteins oppførsel i Farmen. – Folk ringer i hytt og vær, sier ordfører Petter Lyshol (H) til VG.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Etter at hans varaordfører fra Fremskrittspartiet i søndagens episode av den populære realityserien skjelte ut en av de andre deltagerne, Finn Olav Odde, og blant annet kalte ham «en ynkelig og motbydelig mann», har det tatt helt av, skriver TV 2, som først omtalte denne saken.

– Det er ikke fine tilbakemeldinger vi har fått, og det har vært hundrevis av dem. Dette er ingen verdig oppførsel, og jeg har måttet ta avstand fra dette, sier Petter Lyshol.

Varaordføreren og «Farmen»-deltageren er uenig i kritikken:

– Jeg kan ikke skjønne at jeg er en dårlig representant for kommunen min, sier Olav Harald Ulstein til VG.

IKKE FINE TILBAKEMELDINGER: – Det har vært hundrevis av reaksjoner, sier ordfører Petter Lyshol i Sykkylven kommune. Foto:Mattis Sandblad,VG

Ordføreren er derimot tydelig på at han ikke vil gå god for kollegaens utspill på TV-skjermen.

– Vi har fått veldig mye pepper og kritikk. Folk mener at dette er en oppførsel som ikke hører hjemme i våre sammenhenger. Jeg kan ikke gå god for dette, fortsetter Lyshol.

Han legger ikke skjul på at han helst hadde sett at TV 2 og Ulstein ikke hadde flagget at han er varaordfører i kommunen, men at man heller kunne brukt titler som salgssjef eller kunstner, som han jo også er.

– Tross alt er han bare varaordfører i ti prosents stilling. Men på en annen side kan man ikke underslå at han er folkevalgt heller. Har man et offentlig verv, en rolle som dette, må man opptre med verdighet. Da må man noen ganger holde igjen på hva man sier, og det ble voldsomt i det siste programmet av «Farmen», sier Lyshol.

Søkte permisjon

Ordføreren forteller at kommunen ikke fikk vite hva slags program varaordfører Olav Harald Ulstein skulle være med i til å begynne med.

– Han søkte om permisjon fra to kommunestyremøter for å være med på innspillingen av en TV-serie. Vi visste at det var et TV 2-program, men hvilken programserie han skulle være med i, var taushetsbelagt på det tidspunktet. Vi tenkte at dette var en fin sjanse for ham, sier Lyshol.

Olav Harald Ulstein, som for tiden er på ferie på Kanariøyene, understreker overfor VG at han ikke har bedt om å bli fremstilt som varaordfører i «Farmen».

- Jeg har heller ikke hatt anledning til å sette meg inn i de reaksjonene som er kommet. Men jeg reiser hjem til Norge på onsdag og da vil jeg ta kontakt med ordføreren og kommunen og diskutere denne saken, sier Ulstein.

– Det er et spill

Han synes det er trist at TV-seerne blander rollene på denne måten.

– Det er et spill som foregår på «Farmen». Et spill som blir iscenesatt for å provosere folk. Men jeg mistet kontrollen i søndagens episode, og jeg må stå for det som blir vist. Men det er også mye som blir klippet inn i en annen setting, og det har ikke vi kontroll over, sier Ulstein.

Han føler at seerne overreagerer. Ikke minst når han får pepper for å stjele mat.

– Dette er jo iscenesatt, men det er bra med engasjement. Uten at jeg blir en dårlig representant for kommunen min av den grunn. Jeg tror at folk flest er smartere enn at de dømmer meg ut fra hva de ser på «Farmen», fortsetter Ulstein.

– Er det lettere å miste seg selv når man lever i en slags boble som man gjør i «Farmen»?

- Det er en situasjon som endrer seg fra å være nærmest rosenrød i starten, og etter hvert som ukene går, hardner konkurransen til, og karakteristikkene sitter løsere.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder