Truls Svendsen om Cecilie Skog: Jeg har lært å kjenne en fantastisk person

«Kampen om tungtvannet» og «Kampen for tilværelsen» nominert til tre priser hver

Turen til Truls Svendsen (42) og Cecilie Skog (40) over Grønland har resultert i fire Gullruten-nominasjoner for «Tjukken og Lillemor».

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Klokken 10 ble alle de nominerte til «Gullruten» offentliggjort på en pressekonferanse, og det ble fort klart at det er programmet til Truls Svendsen (42) og Cecilie Skog (40), «Tjukken og Lillemor», som fikk flest nominasjoner:

«Beste mannlige programleder», «Beste underholdningsprogram», «Beste kvinnelige programleder» og «Beste nye programserie».

Til tross for at de to fikk flest nominasjoner tirsdag, er det ikke det de trekker frem som det beste:

– Det har vært helt fantastisk å være på tur sammen. Vi hadde en fantastisk kjemi sammen, og det er kanskje det som folk har satt pris på, sier Skog til VG om nominasjonene.

– På turen lærte jeg meg å tenke kortsiktig, og jeg har også lært å kjenne en helt fantastisk person som har inspirert meg mye, sier Svendsen.

På spørsmål om det kan bli en ny ekspedisjon på den populære duoen svarer 42-åringen:

– Det kan hende, men det er ingenting som er konkret. Vi har bare funnet ut at vi liker godt å jobbe med hverandre. Men om det betyr noe mer er for tidlig å si. Nå skal Cecilie få lov til å være mamma.

NOMINERT: Truls Svendsen og Cecilie Skog under presentasjonen av nominasjonene til Gullruten. Foto:Berit Roald,NTB scanpix

I tillegg er Svendsen nominert til «Publikumsprisen», så totalt kan 42-åringen reise hjem fra Bergen med fire priser.

Konkurrer mot vennen

Klaus Sonstad er nominert til to priser for programmet «Hvem bryr seg» – da i «Beste nye programserie» og «Årets nyskapning». I førstnevnte konkurrerer Sonstad med vennen Svendsen.

– Det er veldig gøy at jeg konkurrer mot min gode venn Truls. Jeg håper at en av oss vinner, forteller han til VG.

«Kampen om tungtvannet» og «Kampen for tilværelsen» nominert til tre priser hver:

«Beste TV-drama», «Beste mannlige skuespiller» og «Beste kvinnelige skuespiller».

Her er en oversikt over alle de nominerte!

I tenkeboksen

Bård og Vegard Ylvisåker ble tirsdag nominert til «Beste underholdningsprogram» for showet «I kveld med Ylvis LIVE», i tillegg ble Bård nominert til «Beste mannlige programleder». VGs reporter snakket med Bård, og da fortalte han at de for tiden holder på å finne nye prosjekter.

– Og det er jo det som er det gøyeste med jobben vår. Dessverre har vi ikke noe konkret å fortelle akkurat nå, bortsett fra at vi jobber med TVNorge for å finne ut hva vi skal gjøre i høst.

Brødrene ble i januar fotografert mens de var på basketballkamp i USA.

– Nå er det slik at USA fremdeles er underholdningsmetropolen i verden. Siden vi startet har vi vært på turer der for å bli inspirert. Revevidioen åpnet mange dører, men også her har vi ikke noe konkret å fortelle.

Doen er også nominert til «Publikumsprisen» sammen med ni andre kjente TV-fjes.

Nye programledere

I år blir programlederrollene under Gullruten fylt av komikerne Cecilie Steinmann Neess (27) og Jakob Schøyen Andersen (25). Ingen av dem har noensinne gjort noe lignende.

Under tirsdagens pressekonferanse var det kun Steinmann Neess som var til stede. Andersen er nemlig i New York.

– Det er synd at jeg går glipp av det, men da slipper jeg i det minste å ha en fantastisk generalprøve. Vi vet alle hvordan det går på premieren da. Cess kommer uansett til å være så flink at ingen kommer til å tenke på at jeg ikke er der, fortalte han til VG før helgen.

«Gullruten» går av stabelen i Bergen lørdag 9. mai.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder